Domuz Gribine karşı doğal antibiyotik; Çiğ köfte

Domuz Gribine karşı doğal antibiyotik; Çiğ köfte

Son aylarda tüm Dünya genelinde hızla yayılan domuz gribine karşı uzmanlar, en önemli tedbirin bol bol c vitamini tüketilerek alınabileceğini söylüyor. Soğuk geçen kış aylarında vücudun direncinin kırılması ile oluşan hastalıklara karşı c vitamininin her zaman kalkan oluşturduğu biliniyor. Kırklareli Merkez Ilçe Karakaş Mahallesi, Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde hizmet veren Lezzet Sofrası Çiğ Köfte Salonu sahibi Mehmet Özilece; “Gribin oluşmasına engel olan c vitamini çiğ köftemizde bol miktarda var.” dedi ve ekledi;

“Maydonoz, limon, biber ve değişik baharat çeşitlerinde yer alan c vitamini çiğ köftemizin domuz gribine karşı adeta bir koruma kalkanı oluşturmasını sağlıyor.

Ayrıca yeni tarifler ile kendim keşfettiğim acı sos da kan dolaşımını oluşturarak vücut direncini arttırıyor. Bütün herkese önerim, bol bol c vitamini tüketmeleridir. Domuz gribine karşı ancak bu şekilde önlem alınabilir” dedi.

Mehmet Özilece; “Çiğ köfte c vitamini bakımından en zengin değerlere sahip”

Acı biber ve sosların vücuttaki mikropları sıvı yolu ile oluşan ter aracılığıyla vücuttan attığını söyleyerek sözlerine devam eden Mehmet Usta; “Il Sağlık Müdürmüz Mehmet Bilgin Bey de çiğ köftemizin gribe karşı etkili olduğunu söyledi ve bol bol c vitamini tüketilmesini önerdi.

Ben de 28 yıllık çiğ köfteci olarak söylüyorum; Çiğ köfte c vitamini bakımından en zengin değerlere sahip. Ayrıca çiğ köftemizde yer alan sarımsak ve soğanda da bol bol c vitamini olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda domuz gribine karşı aşı olmadan önlem almak isteyen herkesi çiğ köfte salonumuza bekliyoruz” dedi.

Mehmet Usta’nın çiğ köftesinin her derde deva olduğunu dile getiren müşteriler ise; “ Çiğ köfte gerçekten de kış aylarında hastalıklara karşı en fazla tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor.

Mehmet Usta’nın yaptığı çiğ köfteler diğer çiğ köftelerin yanı sıra daha üstün ve c vitamini bakımından daha fazla öğe taşıyor” diyerek çiğ köfte tüketiminin faydalarına dikkat çektiler.