DP'nin Kırklareli Belediye Başkan Adayı Ecz. Yalçın Tuna

Demokrat Parti'nin (DP) 29 Mart'ta yapılacak olan Yerel Seçimler de Kırklareli Belediye Başkanlığı için belirlediği isim Eczacı Yalçın Tuna olarak açıklandı. Tuna yaptığı açıklamasında partiler arasında transfer edilerek aday gösterilenleri kendilerine rakip görmediğini ifade etti.

29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlere 2 aydan kısa bir süre kaldı. Seçim gününün yaklaşması ile birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli’nde de seçimlere girecek olan partiler adaylarını açıklamaya başladılar. Kırklareli’nde Yerel Seçimlere katılacak olan partilerden olan ve köklü bir geçmişi bulunan Demokrat Parti’nin Kırklareli Belediye Başkan Adayı Ecz. Yalçın Tuna olarak açıklandı.
DP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Ecz. Yalçın Tuna, seçimi kazanmak için yola çıktıklarını ve transfer edilerek aday gösterilenlerin kendilerine rakip görmediklerini belirterek şunları kaydetti:
“1948 Vize doğumluyum. 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1972’de Vize’de Eczane açtım ve 1994 yılına kadar burada Eczacılık yaptım. 1994 yılından bu yana Kırklareli Merkez’de Eczane çalıştırıyorum.
1976 yılında Adalet Partisi Mahalle Delegeliği ile politikaya başladım. 1976-1978, 1978-1980 8. ve 9. dönem Adalet Partisi İlçe Başkanlığı, 1977-1980 arasında Adalet Partisi’nden Vize İl Genel Meclis Üyeliğim bulunuyor. 1980’de partilerin kapatılmasının ardından 1984 yılında Doğru Yol Partisi’nde siyasete devam ettim. Doğru Yol Partisi’nin 2. dönem İlçe Başkanlığı ve Büyük Kongre Delegeliği’ni yaptım. Ayrıca İl 2. Başkanlığı görevini de bir dönem yürüttüm. 1995 Milletvekili Genel Seçimleri’nde Kırklareli’nden 3. sıra Milletvekili Adayıydım. 1976 yılında Adalet Partisi’nde başladığım çizgime bugüne kadar kanuni değişiklikler dolayısıyla parti değiştirerek devam ettim. Kanun Adalet Partisi’ni kapattığı için Doğru Yol Partili oldum. Doğru Yol Partisi ismini değiştirdiği için de Demokrat Partili oldum. Şimdi Demokrat Parti’nin Kırklareli Belediye Başkan Adayıyım. Evliyim 2 erkek çocuğum var. Birisi Elektrik-Elektronik Mühendisi diğeri ise Kimya Mühendisi.   

*“Demokrat fikri Türkiye’de yok olmadı”

Benim aday olmamın nedeni Demokrat Parti gibi köklü bir partinin, Cumhuriyet Halk Partisi’nden sonra Türkiye’nin en eski partisinin adaysız kalmasını içime sindiremediğimdendir. Demokrat fikri Türkiye’de yok olmamıştır zaten küllenmişti, biz o külü karıştırdık. Biz o bayrağı tekrar göndere çekmek için adayız. Yola çıktık, talibiz ve biz bu seçimi almak için adayız. Seçimde kimsenin önünü kesmek gibi bir zorumuz yok.
 
*“Transfer edilen adaylar bize rakip olamaz”

Ben siyasi geçmişimi şunun için söyledim. Çizgimdeki değişim olmayarak bu partinin içinden gelen bir adayım. Rakip denecek diğer partilere bakıyorum, diğer bize rakip olarak çıkan parti özellikle bizi bölücülükle suçlayan partiler bizim köklerimizden ayrılmışlar. Ve kendi içinde insan yokmuş demek ki İktidar partisi kendi içinde kimseyi bulamadığı için dışarıdan bir aday transfer etti. Ama biz bu seçimde onu rakip görmüyoruz. Biz bu seçimi alacağız.

“Listemiz kesinleşince projelerimizi açıklayacağız”

Kırklareli’ne neler söyleyeceğiz. Neden bu kadar iddialıyız. Kırklareli’ne söyleyecek çok şeyimiz var ama takdir edilir ki Belediye Meclis Listesi’ni açıklamadan, yatırım planımızı da pek açıklamak istemiyoruz. Ama şu kadar söyleyimki bugüne kadar Belediye Başkanları’nın övündüğü ve basında karşılıklı atıştıkları gibi bizim işimiz sadece kaldırım yapmak yol yapmak değil, biz başka projelerle geliyoruz. Bu projeleri de 17 Şubat’ta Seçim Kurulu’na verilip listelerimiz kesinleştikten sonra bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklayacağız.” (s)