Dr. Lök; "Kırklareli 1. bölgede de olsa önemli teşvikler alacak"

 

HABER MERKEZİ

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hasan Lök; “Kırklareli teşvik bölgeleri arasında birinci bölgede de olsa çok önemli teşvikler alacak ve Kırklareli’ne önemli yatırımlar gelecek” dedi.
Kırklareli Üniversitesi’ni ve Kırklareli’nde bazı ziyaretler için Kırklareli’ne gelen İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hasan Lök Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği’ni ziyareti sırasında önemli açıklamalar yaptı.
 Yeni teşvik bölgelerinin belirlenmesiyle Kırklareli İstanbul ile aynı bölge içerisinde gösterilmişti. İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hasan Lök İstanbul ile aynı grupta olmanın Kırklareli’ne teşvikin az olacağı anlamına gelmediğini belirterek; “Şimdi herkesin tartıştığı konu Kırklareli İstanbul ile aynı grupta yer aldığı için Kırklareli’ne teşvikin az geleceği konusu var. Aslında bu düşünüldüğü gibi değil. Kırklareli diğer gruplardaki illere bakarak çok ileride. Ama yinede Kırklareli’ne çok önemli teşvik verilecek. Mesela Kırklareli’nde madencilik, entegre hayvancılık, su ürünleri yetiştiriciliği, deri tabaklama, teknik tekstil, döşemelik parke, orman ürünleri, kağıt ürünleri, demir çelik dışında metal sanayi, makine imalatı, bilgi işlem makineleri, elektrikli makineler, tıbbi alet, motorlu araçlar imalatı, motosiklet, bisiklet sanayisi, otel, öğrenci yurdu, soğuk hava tesisi, tehlikeli atık depoları gibi yatırımlar yapanlar Kurumlar Vergisi ve Vergi İndiriminden %25 faydalanacaklar. Bunun yanı sıra sigorta primi işveren iş veren hissesini iki yıl ödemeyecek. En önemlisi ise bu işleri yapmak isteyen yatırımcılara ücretsiz yer tahsisi yapılacak” dedi. (yy)