"DSP dini ve milli değerleri kullanmadan halk için siyaset yapmakta ve halka hizmet etmektedir"

'DSP dini ve milli değerleri kullanmadan halk için siyaset yapmakta ve halka hizmet etmektedir'

Seçim çalışmalarında Belediye Başkan Adaylarının yanısıra meclis adayları da önemli rol oynuyor. Faaliyetlerdeki aktiviteleriyle, meclis adayları da en az başkan adayları kadar ilgi görüyor.

Demokratik Sol Parti Kırklareli Il Başkanlığı, Belediye Başkanlık yarışının yanısıra, meclis üyeleri için oluşturmuş olduğu kadrolarla da iddialı olduğunu tekrarlıyor. DSP Kırklareli 1. sıra Il Genel Meclis Adayı Mesut Çakmak, DSP’nin Kırklarreli ve Türkiye’deki genel temasını değerlendirerek birçok anektod kaydetti.

1969 Istanbul doğumlu olan Çakmak; ortaöğretim tahsilinden sonra memleketi olan Kırklareli Inece Belde’sine yerleşti. Endüstri Meslek Lisesi’ni bitiren Çakmak, Inece’de kısa bir dönem kanalet ve sulama fabrikasında proje çizim işlerinde çalıştı.

Askerliğini Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nda desinatör olarak tamamlayan aday, Babaeski’de 2 yıl, Trakya’nın yeraltı ve yer üstü telefon projelerini hazırlayan bir şirkette çalıştı. Bunun ardından 1992 yılında kendi isteğiyle TSK saflarına katılan Çakmak, 1995-96 yıllarında savaşın devam ettiği Bosna Hersek’te Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nda, barışı koruma gücünde, Birleşmiş Milletler ve Nato askeri olarak 1 yıl görev yaptı. 1997’de kendi isteğiyle TSK’dan ayrılan Çakmak, 1999 yılında Inece Belde’sinden Belediye Başkan Adayı oldu.

Halen esnaflık ve çiftçilik yapan 1 çocuk sahibi Mesut Çakmak, Kırklareli’nin sevilen ve ilgi gören simalarındandır.

Faaliyet ve konuşma amacıyla gidilen bütün yerlerde DSP’ye olan büyük ilginin yanısıra, kendisine de yakın ilgi gösterilen Çakmak, vatandaşlar tarafından ‘halk adamı’ olarak adlandırılıyor ve çok seviliyor. 1997 yılından beri görev aldığı ve çok sevdiği partisi DSP’den bu dönem 1. sıra Il Genel Meclis adayı olduğunu belirten Çakmak, şu açıklamalarda bulundu.

“DSP Il Genel Meclisi adayları olarak, 1 buçuk aydır ilimizi ve ilimize bağlı köyleri geziyoruz. Maalesef gördüğümüz tablolar hiç de iç açıcı değil. Köylümüzün cebinde çay içecek parası bile olmadığından, gece saat 20:30-21:00 civarı bütün kahveler bomboş oluyor ve kapanıyor. Bu durum gerçekten çok vahim ve üzücüdür.

Sayın Başbakan’ımız Kırklareli’ye geldiğinde saatlerce konuştu fakat, ağzından çiftçimiz ve köylümüzle ilgili bir tek güzel haber çıkmadı. Aylardır muhalefet partisiyle çekişme içerisindeler. Vatandaş artık kavga istemiyor.

Insanlarımız milli ve dini değerler üzerine siyaset yapılmasından bıkmışlardır. Boş vaat ve kavga değil, ekonomik zorlukların ve sorunlarının çözülmesini istemektedir.

Iktidar ve ana muhalefet partisi, 29 Mart seçimlerinde kendilerini garanti olarak görüyor. Bunu 30 Mart sabahı hep birlikte göreceğiz. Halkımızın oylarına kimse ipotek koyamaz.

Geçmişte partimizin rahmetli genel başkanı Bülent Ecevit milletin çıkarlarını, partisinin üstünde tutarak siyaset yapmış, ilkeli ve dürüst çizgisinden asla ödün vermemiştir.

Bizler de Atatürk’ün yolunda; Ecevit’in ışığında, dini ve  milli değerleri kullanmadan, halkımız için dürüstçe ve onurluca siyaset yapıyor, halkımıza hizmet için çalışıyoruz.

Geçmiş hükümetler döneminde bizler; kimseyle kayıkçı kavgası yapmadan, elimizi taşın altına koyarak, millete hizmet için, onların sorunlarını çözmek için uğraştık. Bizim asla iktidar kaygımız olmamıştır. Ecevit sözkonusu yıllarda, tarım ve emekçi kesimine, 3’lü koalisyon olmasına rağmen en büyük desteği vermiştir.

Bizler, DSP Il genel Meclisi üyeleri olarak inşallah seçilirsek, halkımıza dürüstçe ve namusluca hizmet edeceğiz. Bunun için geçmişimiz zaten teminatımızdır.

Halkımızın şimdiden 29’u için kendilerini garanti görenlere en büyük dersi vereceğine olan inancımız ve kendimize olan güvenimizle, Kırklareli halkına en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

“Bizim iki gücümüz var; halk ve Hak” diyen Çakmak’ın ardından DSP Kırklareli 2. sıra Il Genel Meclis adayı Adnan Bıyıklı’da kendini kısaca tanıtarak açıklamalarda bulundu. 1959 yılında Üsküp’te doğan Bıyıklı, 1981 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni birincilikle bitirdi.

1984 yılında Karaumur Caddesi’sinde Sağlık Eczanesi’ni açan Bıyıklı, 10 yıl Eczacı Odası Kırklareli Temsilciliğini, 4 yıl da Kırklareli Eczacı Odası skreterliğini yaptı. 1999-2004 yılları arasında Belediye Meclis Üyeliği yapan Bıyıklı, 2004 seçimlerinde DSP Kırklareli Belediye Başkan Adayı oldu.

Bıyıklı bu dönem Kırklareli halkına Il Genel Meclisi Üyesi olarak hizmet etmek istediğini belirterek; “Atatürk’ün aydın yolunda, Ecevit’in ışığında halkımıza hizmete devam.

Emekçinin, çiftçinin ve yaşamın gerçek yüzündeki vatandaşlarımızın temsilcisi olan partimiz, inanıyoruz ki bu seçimlerde hem Belediye Başkanlığı, hem de Meclis üyelikleriyle, Kırklareli halkına en güzel ve hakettiği hizmetleri verecektir.” dedi.