DSP Genel Başkanı Sezer, Kırklareli'ndeydi

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in Lüleburgaz ve Babaeski ziyaretlerinden ayrıntılar bu haberde ...

Lüleburgaz’da Zeki Sezer Fırtınası esti

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer 13 Mart Cuma günü 16.00’da Lüleburgaz’a gelerek halkla buluştu.


LÜLEBURGAZ

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer 13 Mart Cuma günü 16.00’da Lüleburgaz’a gelerek halkla buluştu.
Demokratik Sol Parti Lüleburgaz teşkilat binasının önünde toplanan partililer davul, zurna eşliğinde Zeki Sezer’in geleceği saati beklediler. Otobüsün görünmesi ile coşkulu anlar yaşayan partililer Genel Başkanlarına sevgi gösterilerinde bulundular. Otobüsten inip halkı selamlayan Sezer, Eski Milli Eğitim Bakanlarından Necdet Tekin, Kırklareli İl Başkanı Yaşar Mert, Lüleburgaz İlçe Başkanı Hüseyin Kılınçoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Feyzullah Çeralp, İl Genel ve Belediye Meclis Adayları, DSP’liler ve halk ile birlikte yürüyerek İstanbul Caddesini geçerek Teksif Sendikası Lokaline geldiler. Yoğun kalabalık nedeni ile Sezer konuşmasını lokalin dışında yaptı.
Genel Başkan yaptığı konuşmasında; “Başarılar diliyorum. Diliyorum da Hükümetin işsizlikte başarılı olmalarından mutlu değilim. Lüleburgaz her zaman DSP’ye en büyük desteği vermiştir. Yine vereceğine inanıyorum. Ecevit’ten aldığı felsefe ile ve halkın her zaman yanında yer alması ile var olan partimiz yine halkımızın yanında olmaya devam edecektir. Lüleburgaz halkı da yine DSP’nin yanında olacağını gösterecektir.
Yoksulluk günden güne artmaktadır. Çiftçi perişan, esnafımız perişan. Ekonomik krizin daha ağır dalgası Nisan, Mayıs aylarında bizi bekliyor. Başbakan ise pembe tablolar çizmeye devam ediyor. Şu an Teksif Sendikasının önündeyiz. Daha dün 250 işçi işsizler ordusuna katıldılar. İşsizlik ile mücadele için hiçbir şey yapılmıyor. Başbakanın dediği gibi Türkiye ekonomisi büyüseydi, işsizler çoğalmazdı. Doğru, büyüyen, artan bir şeyler var. Artan işsizlik, yoksulluk, gevezelik. Sayın Başbakanımız ve Deniz Baykal birbirlerine laf yetiştiriyorlar. Çiftçi batmış, esnaf bitmiş, umurlarında değil. Onların derdi koltuklarını korumak. Çözüm yok, çalışma yok, kayıkçı kavgası var. O kavga geleceğimizi yok ediyor, enerjimizi yok ediyor. Sadece kömür dağıtarak sosyal politika başlattıklarını söyleyenler sanki babalarının malını dağıtıyorlarmış gibi övünüyorlar. Bu kısır kayıkçı kavgalarından ülkemizi kurtaracağız. Gelişmeye dönük siyaseti harekete geçireceğiz.
Söyleyecek sözü, yapacak projeleri ve ufku olan Feyzullah Çeralp’e evet, İl Genel Meclisine ve Belediye Meclisine evet deyin ki Lüleburgaz hak ettiği hizmeti alsın. İnanıyorum ki 29 Mart’ta Trakya maviye boyanacak. Sizleri Belediye Başkan Adayımız Feyzullah Çeralp’e emanet ediyorum. İnanıyorum ki sizlerde Lüleburgaz’ı Feyzullah Çeralp’e emanet edeceksiniz” ifadelerini kullandı.   (gk-ha)  

 

Babaeski’de DSP Genel Başkanına büyük ilgi

Aydeniz Dereli

13 Mart günü Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer program dahilinde olan Babaeski ilçesi ziyaretini gerçekleştirdi. Babaeski’ye girişiyle, Genel Başkan Zeki Sezer’e ve Babaeski Belediye Başkan adayı Seyit Ali Günel’e Babaeski halkının gösterdiği büyük ilgi ve sevgi DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’i mutlu etti. Parti Otobüsünün içinde Babaeski’ de bir tur atarak Babaeski Belediye Başkan adayı Seyit Ali Günel ile birlikte halkı selamladı. Gezide DSP Kırklareli İl Başkanı Yaşar Mert ve DSP Eski Milletvekili ve Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin de hazır bulundu.
Daha sonra Büyük Cami Meydanına gelerek İlçe Başkanı Salih Çatıkkaş ve Belediye Meclis adayları, İl Genel Meclis adayları ve parti ilçe yönetimi tarafından karşılanan Sezer, toplanan yoğun kalabalığa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Hükümete ve Ana muhalefet parti liderlerine yüklendi.
“Başbakan ve Ana muhalefet lideri sürekli kavga ediyorlar. İkisi kayıkçı kavgası yapıyor” diyen Sezer, şunları konuştu;
“Tayyip Erdoğan, Baykal’a diyor ki sen Başbakan olamazsın. Evet, doğru söylüyor. Baykal’ın bu memlekete Başbakan olma gibi bir isteği yok zaten. Rahatını bozmaya hiç niyeti yok. Baykal’da Erdoğan’a diyor ki sen magandasın. Bende diyorum ki bırakın bunları da işsizliği önleye biliyor musunuz? Sosyal adaletin sağlandığı bir düzeni kurun. Kuramıyorsunuz. O zaman gidersiniz, gideceksiniz. İkinizin de sonu geldi. Ben Türkiye’yi adım adım dolaşıyorum. Onlar uçaklarıyla belirledikleri illere gidip bu gittikleri illerinde etrafında ki illerden vatandaşları otobüslerle toparlayıp büyük mitingler yapıyorlar. Bu mitinglerde de kavga ediyorlar televizyonlarda bu kavgalara yer veriyor. Ya biz ne yapıyoruz? Halkçı Ecevit’in kurduğu halktan gelen destekle, sadece büyük illere değil, ilçe - ilçe, belde – belde dolaşıp bizzat halkla konuşup halkın sorununa çözüm olmak için çalışıyoruz. 
Babaeski’de çiftçi batırıldı, hayvancıkla uğraşanlar batırıldı, esnaf zor durumda, kredi almak zorunda bırakıldı ve bu aldığı krediyi ödeyemez hale getirildi. Bir römork buğdayla bir traktör alındığı dönemde olduğu gibi çiftçiyi desteklesinler. Yapabiliyorsalar işsizliği önlesinler, kapanan fabrikaları açsınlar. Ülkede bir kriz yaşanıyor Başbakana bakılırsa kriz falan yok. O televizyon kanalları ona sonuna kadar açık. O da buradan pembe tablolar çiziyor. Türkiye onların döneminde güya büyümüş, ekonomi büyümüş, her şey daha iyiymiş. Atma Recep, Din Kardeşiyiz. Bu sefer Babaeski’de 29 Mart Gök Mavi olacak yeni güneş doğacak halkımız DSP diyecek, Seyit Ali Günel diyecek. Bizim adaylarımız pırıl pırıl adaylar. Türkiye’de en başarılı belediyeler DSP belediyeleridir. Eskişehir, Ordu ve Şişli gibi belediyelerin başarılı çalışmalarını tüm Türkiye biliyor. Bu nedenle siz Babaeski halkı Seyit Ali Günel’i, ekibini ve İl Genel Meclisini destekleyerek oylarınızı verecek, DSP diyeceksiniz. Bu kalabalıktan ben Babaeski’de bundan sonra DSP belediyesi olacağına inancım tamdır. Hepinize saygılarımı sunuyorum”.
Yapılan bu konuşmaların ardından DSP Genel Başkanı Lüleburgaz’a geçti. Dikkatlerden kaçmayan en önemli husus ise, Babaeski’de son dönemlerde yaşanan CHP içindeki sıkıntılardan ötürü kırgın olan bir kesimin bu mitinge katılarak DSP’ye verdikleri destek oldu.  Sezer'in Kırklareli ziyaretinin ayrıntılarını Pazartesi günü gazetemizde bulabilirsiniz.