DSP Kırklareli Il Başkanlığı, partinin 24. kuruluş yıldönümünü kutladı

DSP Kırklareli Il Başkanlığı, partinin 24. kuruluş yıldönümünü kutladı

Demokratik Sol Parti Kırklareli Il Başkanlığı, partinin 24. kuruluş yıldönümünü geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlediği bir törenle kutladı. Il Başkanı Yaşar Mert ve diğer parti yöneticilerinin DSP’nin genel merkezinde yapılacak olan törenlere katılmak üzere Ankara’ya gitmesinden dolayı Kırklareli’ndeki tören parti üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Saat 13:00’da Vilayet Meydanı’nda toplanan DSP’liler ilk olarak Atatürk Anıtı önüne çelenk koydular, saygı duruşunda bulundular ve Istiklal Marşı’nı okudular. Daha sonra DSP Genel Başkanı Masum Türker’in kuruluş yıldönümüne yönelik konuşması, Şemsi Güzeler tarafından okundu. Türker’in açıklamasında şu cümleler yer alıyordu:

“Sevgili Demokratik Solcular. 1985 yılında kurulan partimiz, Türk siyasi yaşamının önemli yapı taşlarından biri olmuştur.

 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, kurduğu ülküde ilerleyen DSP, Türkiye’deki solun çağdaş açılımını sağlamıştır. Demokratik Sol, Türk solunda bir üst kimliktir. Demokratik Sol, devrimci bir partidir. Demokratik Sol, solun evrensel değerlerini, ülkemizin kendi değerleriyle kaynaştırıp ‘yerli sol’ anlayışı ülkemizde yerleştiren partidir.

Hakça bir düzen için çalışan ve bu yolda tüm engellemelere karşı yürüyen DSP, iktidar olduğunda ülkenin ilerlemesinde önemli bir rol üstlenmiştir. DSP, iktidardayken yaptıklarıyla, geleceğe dönük projelerinin hayata geçirileceğini somut olarak ortaya koymuş bir partidir. DSP; dürüst, temiz, ahlaklı insanların buluştuğu bir çatıdır. DSP’yi yıpratmaya çalışanlar; DSP’nin deneyimli, dürüst, temiz, ahlaklı insanlarından her zaman gereken cevabı alacaktır.

Bülent Ecevit’in aşıladığı ve filizlendirdiği DSP kültürü, ülkemizde önemli bir siyasal anlayışın yanısıra, bir felsefeyi de Türkiye’ye, Türk siyasetine köklü bir şekilde yerleştirmiştir.

DSP insanı ve toplumu özgürleştirmek; özgürlüğü sağlam güvencelere kavuşturmak, hak ve olanak eşitliği sağlamak, eşitliği özgürlükle bütünleştirmek, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi geliştirip sürekli kılabilmek, güçsüzleri ve toplumu dayanışmayla güçlendirebilmek; kişinin özgürlüğünü, halkın dirliğini, ulusun birliğini birlikte sağlayabilmek için vardır!

 Herkesin hakça bir düzende, özgürlük ve barış içinde yaşayabilmesinin güvencesi olan Demokratik Sol Parti, kimse tarafından yıkılamayacak, sonsuza kadar yaşayacaktır! Demokratik Sol Partiye gönül veren sizler, partimizin değerlerini ülkeye yerleştirdikçe, sadece partimizi değil, ülkemizi de dünyada yücelteceksiniz. Her bir DSP’li; Türkiye Cumhuriyeti’nin, laikliğin, demokrasinin, özgürlüğün, eşitliğin, ahlakın, dürüstlüğün ve ulusal birliğin güvencesidir. Partimiz 24 yıldır ülkemize hizmet etmektedir. Partimizin felsefesi ve kültürü, Türkiye Cumhuriyeti varolduğu sürece ulusumuzu aydınlatacaktır.

Demokratik Sol Parti’nin Ak Güvercinleri olan sizler, gerektiğinde şahin olacak, gerektiğinde nezaketinizle siyasetimize ‘seviye’ getireceksiniz. Bu inanç ve düşüncelerle partimizin 24. Kuruluş Yıldönümü’nü kutluyor, hepinize sevgiler sunuyorum.”

Açıklamanın sonrasında Vilayet Meydanı’ndaki tören sona erdi.