DSP'nin belediye ve il genel meclis üyeleri tanıtıldı

DSP'nin belediye ve il genel meclis üyeleri tanıtıldı

Geçtiğimiz günlerde DSP, IP ve SHP’den oluşan 3 Sol parti birayaya gelerek Belediye Başkan Adayları’nın Namık Kemal Oskay olduğu yazılı olarak bildirmişlerdi. DSP, SHP ve IP bir ilki gerçekleştirerek yerel seçimler için bir çatı altında toplandı. DSP Kırklareli Il Başkanlığı Binası’nda gerçekleşen aday tanıtım toplantısında bu partilerin ortak Belediye Başkanı Adayı, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri tanıtıldı. 18 Şubat Çarşamba günü saat; 14:30’da başlayan tanıtım toplantısında DSP Kırklareli İl Başkanı Koray Inhanlı, SHP İl Başkanı Şevket Başgelen ve IP İl Başkanı Halil Göçen ortak bildiri yaparak aday tanıtımında bulundular.

DSP Kırklareli İl Başkanı Koray Inhanlı yaptığı açılış konuşmasında; ”IP ve SHP bizimle beraber bu seçimlere girmektedir. Belediye Başkanı Adayımız Namık Kemal Oskay, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi adayı arkadaşlarımızın önümüzdeki yerel seçimlerde başarılı olacağına inanıyorum.” dedi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; ”Türkiye’ye huzuru ve hizmeti getirecek parti DSP’dir. Hatırlanacağı üzere 2002 yılından önceki 57. hükümet zamanında Sn. Bülent Ecevit başbakanlığındaki koalisyon hükümeti ile Türkiye’de huzur vardı. Demokratik Sol Parti uzlaşıyı seven bir partidir. Bilindiği üzere 2007 genel seçimlerinde CHP’nin çatısı altında seçimlere girilmiş ancak sol adına istenen başarının bu birliktelikten çıkmadığı görülmüştür. Partimiz bu yerel seçimlerde de uzlaşıyı göz önünde bulundurarak neredeyse tüm partilerle uzlaşı arayışına gimiştir.

Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakanlık yolunu açan CHP, şimdide haçlı irtica ile yarışa girmiştir. Çarşafa rozet takarak, her mahalleye Kuran kursu diyerek, Attatürk devrimi yıllarını tek partinin yasakçı dönemi diye niteleyerek Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının ekmeğine yağ sürmektedir.

Netice olarak şu anda daha öncesinde biri 1989 ve biri 1994 yıllarında iki defa Kırklareli’nde DSP’den belediye başkan adayı olmuş Sn. Namık Kemal Oskay arkadaşımızı belediye başkanlığına aday olarak tespit etmiş bulunmaktayız. Arkadaşımız DSP’nin rozetini yakasına takmış ve partimiz adına Kırklareli Belediyesi’ne Başkan Adayı olarak çalışmalarına başlamıştır. Ambleminde barış güvercini olan partimizin temel düşüncesine uygun olarak SHP ve IP ile birlikte bir çatı altında yerel seçimlere giriyoruz. Biz tüm vatandaşlarımızı kucaklayabilecek, herkese eşit hak ve hizmetleri getirecek bir partiyiz.

Tüm vatandaşlarımızı Türkiye’de huzuru, birlik ve beraberliği, kardeşliğe ilke edinmiş, yerel yönetimlerde çağdaş hizmeti getirebilmeyi başarmış DSP’ye oy vermeye çağırıyoruz.” denildi.

Yapılan açıklamanın ardından DSP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Namık Kemal Oskay; ”DSP’nin Kırklareli’nde belediye başkan adayıyım. 1989 ve 1994 yıllarında yine DSP’den Belediye Başkan adayı olmuştum. Kırklareli’nde bir ilki gerçekleştirerek, 3 parti altında Namık Kemal Oskay adayı ile seçimlere hazırlanıyoruz. Amacımız Belediye hizmetlerine hakim olmak ve bilimin yol göstericilğinden ayrılmamaktır. Belediyemizdeki bir çok eksikliği sona erdirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye Başkan Adayı Oskay’ın konuşmasının ardından IP Il Başkanı Halil Göçen; ”Namık Bey’inde söylediği gibi Kırklareli’nde bir çatı altında toplanarak bir ilki gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bu birleşme ile daha sağlıklı çalışmalar yapılacaktır.”dedi.

IP Il Başkanı Göçen’in ardından konu ile ilgili görüşlerini dil getiren SHP Il Başkanı Şevket Başgelen; ”Kırklareli’nde ilk defa hiç bir sol partinin hiç bir zaman gerçekleştiremediği bir şeyi gerçekleştiriyoruz. Bu gün burada kazanmaya inanmış olan insanları görmek çok güzel. Bütün halkımızı DSP için yerel seçimlerde mühürünü basmasını bekliyoruz.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından DSP’nin Il Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri tanıtıldı.

Il Genel Meclisi üyeliğinde sırası ile; Mesut Çakmak, Adnan Bıyıklı, Kadri Yılmaz, Ali Sevim, Şevket Erseçkin ve yedek olarak da Kadir Baykal yer aldı. 

Sıra olarak Belediye Meclis Üyeliğinde; Cumhur Aygıt, Mustafa Kemal Oskay, Ibrahim Cebeci, Hasan Çetinbaş, Ayhan Ertaş, Yakup Veral, Mehmet Ateş, Recep Öz, Ahmet Akyüz, Mehmet Ali Akın, Hasan Uçak, Vehbi Karacam, Fatma Hülya Mert, Yusuf Konur, Yüksel Koçarslan, Musa Altınova, Şükrü Oğuz, Cafer Atakan, Ömer Ermiş, Nahide Onhan, Zafer Türkmen aday olurken, Serhat Şişmanoğlu, Nursen Üstündağ ve Mümin Tamer Öztaşkın kontenjan adaylarında yer aldığı listeler teşkilat mensuplarına tanıtıldı.