"DSP'nin Kırklareli'nde seçime girmeyeceği dedikoduları yalandır"

DSP Kırklareli İl Başkanı Yaşar Mert, DSP'nin Kırklareli'nde seçime girmeyeceği dedikodularının yayıldığını ve bunu da CHP'nin yaptığını belirterek bu iddiaları yalanladı.

DSP Kırklareli İl Başkanı Yaşar Mert, DSP’nin Kırklareli’nde seçimlere girmeyeceği dedikodularının yayıldığını söyledi. Bunları yalanlayan Mert, dedikoduları CHP’nin çıkardığını ileri sürdü. Mert, şunları söyledi;
“Son birkaç gündür bize DSP ile ilgili dedikodular dolaşıyor. Parti olarak bu dedikodulardan oldukça rahatsızız. Bu dedikodular, daha öncede olduğu yapıldığı gibi CHP tarafından yapılan dedikodular. İşte biz seçime bir gün kala seçimden çekilip, CHP’yi destekleyeceğiz diye söylentiler var. Biz bunlardan rahatsızız. Biz DSP olarak diğer partiler gibi Siyasi Partiler Yasası’na göre kurulmuş bir partiyiz ve o hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Geçen genel seçimlerde CHP’ye destek verdik. Ama bu bizim genel merkezimizin aldığı bir karardı ve o seçimler öncesinde Cumhuriyet Mitingleri adı altında yapılan mitinglerin DSP’ye karşı oluşturduğu bir baskıydı. Bu baskı sonucunda biz CHP’yi destekledik. Oy verdik ve bende verdim, verdirttim de. Baktım CHP sol partiler birleşmiş olsa dahi belli bir ime kazanamayacak. Kazanamadığını da gördük. Bunu nasıl anlayabiliriz, 1999 seçimlerine biz DSP ve CHP ile iki parti girdik. Biz yaklaşık %22 CHP’de %8.5 gibi bir oy alarak barajın altında kalıp temsil hakkını kullanamadı. Ama 2007 seçimlerine gelindiğinde sol büyüsün AKP’nin önü kesilsin denildi. İki parti birden seçime girdik. Girdik ama toplamı bizim 1999’da aldığımız oy kadar olamadı. İki parti bir araya gelmesine rağmen %11 kayıp oldu. Yani matematikte olduğunu gibi iki kere ikinin her zaman dört olmadığını gördük. Bunu başta CHP’liler olmak üzere herkesin anlaması lazım. Onun için her görüşe sahip bölgelerde alternatif partinin olmasında yarar vardır. onun için bizde bu seçilmede DSP olarak tek başına seçimlere giriyoruz. Biz parti olarak diyalogdan yana olan partiyiz. Bununda örneğini 29 Mart seçimleri öncesinde Genel Merkezimizin adını Eskişehir Büyük Şehir Belediye Başkanı Yılmaz Erşen tarafından CHP’ye karşı dile getirilen “Gelin birlikte hareket edelim hangimiz daha kuvvetliysek orada bir birimizi destekleyelim” demesinin üzerine CHP Genel Merkezinden ertesi gün cevap geldi “Biz Türkiye’nin her yerinden aday çıkaracağız” diye. Bu diyalogsuzluğun neticesiydi. Biz diyalogdan yana ifade ettik. Biz Ankara’da Belediye Başkan Adayı çıkartmayacağız dedik. Biz sözümüzde durduk. Ama CHP bizim en güçlü olduğumuz yerde Eskişehir’de bizim adayımıza karşı aday çıkarttı. Bu hiçte etik değil. Onlar bu centilmenli bozmuş olmalarına rağmen, biz sözümüzde durup Ankara’da çıkartmadık. Ki 81 tane ilin genel merkeze aday çıkartalım diye baskısı olmasına rağmen aday çıkartmadık. Biz başta Belediye Başkan, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Adaylarıma güveniyor inanıyoruz. Belediyeciliği bilen Belediye Başkan Adayımız belediye Meclis Üyeliği Adaylarımız var. Diğer partilerin vatandaşa oyuna karşılık olarak verdiği hediyelerin sebebi bizdeki kadroların zenginliğini görerek kendilerinde bir eksiklik gördükleri için bunları dağıtıyorlar. Solun lider partisi biziz. Solun oyları DSP’de”. (mc)