DSP Pınarhisar'da iddialı

Seçimlere son günlere girilirken heyecan hat safhada. Bu heyecanın nabzını tutmak üzere görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

Aydeniz Dereli

 

 Pınarhisar’da ki temaslarımızda görüştüğümüz Pınarhisar DSP Belediye Başkan adayı Zafer Kabakuşak “Şuanda bizim partimizin çalışmaları başlangıçta partimizin mecliste gurubu olmaması nedeni ile aday çıkarmamız dahi beklenmiyordu. Geçirilen iki seçime de katılmadığımızdan dolayı çekilen tüm zorluklara rağmen hızlı bir yükseliş trendi ile son 10 güne bütün adaylarla birlikte kafa kafaya iddiamızı sürdürüyoruz” dedi.

“19 Mart’tan itibaren yapacağımız egece konuşmalarında projelerimizi anlatacak ve 30 Mart sabahı’ da AK Güvercini, Mavi Gökyüzünde uçuracağız. Çünkü biz çok iyi bir ekibiz. Belediye hizmetleri ancak ve ancak Belediye Başkanının idaresinde akıllı, yetenekli, çalışkan halkı için projeler üreten ve heyecanla bunları uygulayabilen ekipler örnek belediyecilik hizmetleri verebilir. Biz bu ekip ve projelerimizle ilçemizi gelecek 50 yılını aydınlatmak üzere geliyoruz” diyen Kabakuşak, projelerini açıkladı;

“* Kültür Sarayı projemizle geliyoruz

 

Pınarhisar'ımıza yakışır içerisinde Belediye binası, Tiyatro salonu, Sinema salonu, Kongre salonu, ve Otoparkı bulunan ilçemizin çehresini değiştirecek kültür sarayı projemizle geliyoruz.

 

* Emekliler ve huzurevi projemizle geliyoruz

 

Emekli ve geliri olmayan yaşlılarımızın, sonbaharlarını yalnız kalma korkusundan uzak, yarın ne olacağını düşünmeden huzur içinde vakit geçirebilecekleri, gece - gündüz sağlık içerisinde bir yaşam hizmeti verilen ve belediyemiz tarafından işletilecek sıcak bir yuva projemiz ile geliyoruz.

 

* Çocuklarımız için eğitim projemiz ile geliyoruz

 

Okullarımıza yapacağımız fenni ve teknolojik destek ile çocuklarımızın çağa uygun eğitim almasını sağlayacağız. Okul bahçelerini, çocuklarımız için okul sonrası oyun ve spor bahçelerine dönüştüreceğiz. Çalışan annelerimiz için Belediye kreşini en kısa sürede hayata geçireceğiz.

 

* Öğretmenevi projemizle geliyoruz

 

Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan eğitimcilerimiz için okul dışı çalışmalarını ve sosyal faaliyetlerini yapabilecekleri, misafirlerini rahat bir şekilde ağırlayacakları öğretmen evi projemizle geliyoruz.

Pınarhisar'ımıza yakışır içerisinde Belediye binası, Tiyatro salonu, Sinema salonu, Kongre salonu, ve Otoparkı bulunan ilçemizin çehresini değiştirecek kültür sarayı projemizle geliyoruz.

Okullarımıza yapacağımız fenni ve teknolojik destek ile çocuklarımızın çağa uygun eğitim almasını sağlayacağız. Okul bahçelerini, çocuklarımız için okul sonrası oyun ve spor bahçelerine dönüştüreceğiz. Çalışan annelerimiz için Belediye kreşini en kısa sürede hayata geçireceğiz.

 

* Kadınlarımız hayatın yarısıdır diyerek geliyoruz

 

Üretime seyirci bıraktırılan, güzel sözlerle etkisizleştirîlen kadınlarımız, bundan böyle yol arkadaşlarımız olacak. Ekonomik ve sosyal yönden özgürlük alanlarını genişletecek eğitim projeleri ile hayata daha bilinçli katılan, değişen ve değiştiren (Yeni Pınarhisar'lı Kadınlar) sözde değil özde yol arkadaşlarımız olacaktır.

 

* Muhtarlık binası projemizle geliyoruz

 

30 Mart 2009' dan sonra Muhtarlarımız için Belediyemiz desteği ile kuracağımız Muhtarlık bürolarımızla, halkımızın en iyi hizmeti almasını sağlayacağız.

Muhtarlarımız ile birlikte yerel demokrasiyi işleterek tüm yurttaşlarımızı yönetime ortak edeceğiz.

 

* Alternatif tarım projelerimiz ile geliyoruz

 

Merkezi Politikalar ile ezilen çiftçilerimizin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın örgütlenmesini sağlayarak Belediye öncülüğünde kurulacak kooperatif ile üreticinin genel maliyetini en aza indirip, karlılığını en üst noktaya çıkarmak hedefimiz.

 

* Modern hayvan barınağın projesi ile geliyoruz

 

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası ve zenginliğimiz olan sokak hayvanlarımız, modern bir hayvan barınağı ile sağlıklı bir yaşam sürdürebilecekler. Yaşam alanı köpek bakmaya müsait olmayan hayvan dostlarının köpeklerini bakabilecekleri bağımsız kulübeler hayvani»! barınağımızın bîr parçası olacaktır.”

 

Öte yandan, ilk genel seçimde iktidara yürüyen bir partinin İl Genel Meclis Adayı olduğunu vurgulayan Kadir Köroğlu, neden aday olduğunu şöyle açıkladı;

“15 yıl önce DSP’ye üye olarak siyasete girdim. Bu süre içinde Belediye Meclis Üyeliği, İlçe Başkanlığı yaptım. Bu görevleri yaparken her zaman idealist bir şekilde sizlere hizmet vermeye çalıştım. Yapmış olduğum görevlerde, kimseye ayrımcılık yapmadan haklının yanında, haksızın karşısında dimdik durarak şu an sizlerin karşısına çıkmayı kendimde hak gördüm.

Şu an gerçekten heyecanlıyım. Bu, sizlerden değil; vereceğiniz görevde nasıl daha faydalı olurum, dertlerinize nasıl çare olurum diye düşünüp çareler bulmak istediğim için heyecanlıyım.

Siyasetçi, her zaman her şartta kendine değil topluma hizmet vermesi gereken, sizlerin kutsal oylarınızı sizlerin yolunda kullanan dürüst bir insan olmalıdır.

Ben bunu sizlere yapacağım hizmetlerle göstereceğime söz veriyorum.

Maalesef toplumdaki en büyük sorun, sizlerin derdini siyasetçiye anlatamayışı. Anlatsa bile bu sorunları lütfen dinleyen siyasetçinin kendi çıkarları ve bürokratlarla ters düşmek istemeyip, dertlerinizle ilgilenmediğini görüyorum.

İşte ben, aradaki bu boşluğu dolduracak, aradaki bu köprüyü kuracak, sizlerin dertlerinden yılmayacak, sizlerle ağlayıp sizlerle güleceğime söz veriyorum.

Arkadaşlar o eski siyasetçilik olmamalı. Kim hak ediyorsa lütfen araştırıcı olun. Kim hak ediyorsa diyorum, sorun soruşturun, araştırın sizler de üzerinize düşen görevi yapıp en iyisini seçmeye çalışın. İki kere, üç kere düşünmek bence 5 yıl için değer.”