DSP Vize ‘de hızlı bir çıkış yakaladı

DSP Vize teşkilatı çalışmalarına son hızla devam ediyor. Son günlerde önemli bir ilgi ile karşılaştıklarını söyleyen parti yetkilileri özellikle Genel Başkan Zeki Sezer'in Vize ilçesine uğraması ve halkın içine girmesi neticesinde halkın teveccühünün DSP'den yana olduğunu belirttiler.

 

Aydeniz Dereli

DSP Vize Belediye Başkan adayı Veli Barbaroz seçim çalışmaları hakkında bize bilgi verdi. Barbaroz bununla ilgili şöyle konuştu;
“Son sürat ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kahve toplantıları tek tek yapılarak tüm kahveleri ziyaret ediyoruz. Belirli başlı kahvelere değil her gün kahve ziyareti yaparak Vize’de ki tüm kahvelere ulaşmak ve her birini ziyaret ederek burada bulunan vatandaşlarımıza projelerimizi ve yapacaklarımızı anlatmak üzere yolumuza devam ediyoruz. Köy çalışmalarımızı tamamladık. Bu köy kahve gezilerinde halkımızın gösterdiği teveccühü çok yüksekti. Bu ilgi alakadan çok memnun olduk. Sol’un asıl mimarı olan Onursal Genel Başkanımız Rahmetli Bülent Ecevit’tir. Biz hiçbir partiyle sorunumuz olmadığı gibi hiçbir partiyle de birlikte hareket etmemiz söz konusu değildir. Son zamanda DSP’ye gösterilen ilgi ve alaka neticesinde DSP’nin oyları artacaktır. Vize’de ki tüm adaylar içinde bizde aynı şanstayız ve iddialıyız. Biz hiçbir zaman solu bölmediğimiz gibi gerçek sol biziz. Son günlerde DSP baraj altında kalan bir partidir oy vermeyin oyunuz heba olmasın diye yanlış ama bir kesim tarafından bilinçli bir yönlendirme yapılıyor. Bu bir genel seçim değildir. Bu seçimlerde Baraj yoktur. Bu nedenle DSP’nin bu çıkışından rahatsız olanlar var. Bu seçimlerde solun oyları DSP’de birleşecek ve aynı zamanda halkımızın birçok kesiminden oy alacağız. Atatürk’ün izinde, Ecevit’in ışığında yolumuza devam ediyoruz”.
Öte yandan Veli Abanoz’un özgeçmişi şöyle; Veli Barbaroz, 1952 Babaeski doğumlu olup ilk ve orta tahsilini İstanbul Çatalca tamamlayarak İstanbul İlköğretmen okullarından mezun oldu. Daha sonra Eğitim Ön lisans Programını bitirdi. 4 yıl Kastamonu’da 9 yıl Zonguldak’ta 7 yıl’da Vize Düzova köyünde ve 5 yıl da Vize Atatürk İlköğretim Okulunda görev yaptı. Emekli olduktan sonra DSP yönetiminde görev yapan Barbaroz, 8 yıldır DSP ilçe başkanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babası.
Şenay Delen DSP Vize 1. sıra İl Genel Meclis üyesi adayı. DSP Vize 1. sıra İl Genel Meclis üyesi adayı olan Şenay Delen ise 1959 Vize doğumlu olup. AÖF Sosyal Bilimler mezunudur. İlk, orta ve lise eğitimini Vize ilçesinde tamamladıktan sonra 1978 yılında Vize kaymakamlığında görev yaptı. 25 yıl Vize Kaymakamlığında ki devlet tecrübesini hizmet için değerlendirmek üzere İl Genel Meclis üyeliğine Demokratik Sol Parti’den aday oldu. 
DSP Vize İl Genel Meclis üyesi İkinci sıra adayı ise Burhan İper. Burhan İper, 1957 Vize doğumlu olup Cumhuriyet ilkokulu mezunu. Fabrika hayatından sonra emekli olan İper şuanda Vize’de çay ocağı işletmekte. Evli ve iki çocuk babası. 2004 yılında olduğu gibi 2009 yılı yerel seçimlerinde de DSP İl Genel Meclis üyeliğine aday oldu. Son olarak DSP Vize İl Genel Meclis üyesi üçüncü sıra adayı ise Erdoğan Vardar.