DTP, Edirne'de de aday çıkardı

29 Mart Yerel Seçimleri'nde yarışacak partiler belediye başkan adayları ile belediye ve il genel meclis üye adaylarını gösteren listeleri seçim kuruluna teslim etti. AK Parti'nin desteğini almak istediği Kürtlerin oylarına DTP de talip oldu.

Edirne'deki seçimlere, Kürtlerin örgütlüğü olduğu DTP de katılıyor.
Siyasi partiler, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üye adaylarını listeler halinde seçim kurullarına teslim etti.
AKP'nin gözünü diktiği Kürt oylarına yeni talip olarak DTP çıktı. Edirne'deki seçimlere, Kürtlerin örgütlüğü olduğu DTP de katılıyor.
Seçime girecek partilerin 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Edirne belediye başkan adaylarının listesi şöyle:

Cumhuriyet Halk Partisi: Hamdi Sedefçi
Adalet ve Kalkınma Partisi: Mustafa Hatipler
Anavatan Partisi: Celal Vardar
Milliyetçi Hareket Partisi: Erkan Doğan
Demokratik Sol Parti: Sami Çakırlar
Demokratik Toplum Partisi: Bilmez Cengiz
Büyük Birlik Partisi: Özcan Demirtaş
Türkiye Komünist Partisi: Dilek Gülfer Doğan
Demokrat Parti: Doğan Yakar
Saadet Partisi: Ali Erhan Demirkıran
Bağımsız Türkiye Partisi: Orhan Dede

Emek Partisi, Liberal Demokrat Parti, İşçi Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Millet Partisi, Halkın Yükselişi Partisi ise Edirne'de aday göstermiyor.

Seçime DSP'de teşkilat yoklamasında yüksek oy almasına karşın aradığını bulamayan Nezih Atsız ve birkaç gün önce Edirne'ye yeni bir günlük gazete çıkaracağını duyuran Ali Süzen ise bağımsız katılıyor.

* 2004'te de Kürt oylar revaçtaydı

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde de özellikle kazanmaya yakın partilerin iştahını kabartmış ancak Kürklerin gönlünü AKP kazanmıştı. AKP'nin Edirne'de Kürklerle dirsek temasının ilk resmi belgesi, AKP belediye başkan adayı Mustafa Hatipler ile AKP Edirne il - ilçe yöneticileri Recai Koçaşlı ve Koray Uymaz'ın AKP genel merkezi için hazırladığı raporda ortaya çıkmıştı. Raporda Kürtlerin önde gelenlerine, seçimlerde desteklemeleri için otomobil dahi tahsis edildiği belirtilmişti.
(sm)