DTP Lüleburgaz'dan Belediye Başkan adayı çıkartacak

Demokratik toplum Partisi (DTP) Kırklareli İl Başkan Vekili Mehmet Koçer, 29 Mart'taki seçimlere tek başlarına gireceklerini ve Lüleburgaz ilçesinden Belediye Başkan Adayı çıkartacaklarını söyledi.

29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlere 2 ay kala seçimlere katılacak olan siyasi partilerde çalışmalar hızlandı. Kırklareli’nde daha önceleri güç birliği içerisinde seçimlere giren Demokratik Toplum Partisi (DTP) bu seçimlere tek başına girecek.
DTP Kırklareli İl Başkan Vekili Mehmet Koçer, daha önceki seçimlerde CHP’ye destek verdiklerini ancak CHP’nin Kürt Sorunu’nu inkar eder bir yaklaşımda bulunduğu için bu seçimlere tek başlarına gireceklerini belirtti. Kırklareli merkez ilçe ve ilçelerinde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelikleri için Aday göstereceklerini, Lüleburgaz İlçesinden de Belediye Başkanı Adayı çıkartacaklarını belirten Koçer şunları kaydetti:
“Biz Demokratik Toplum Partisi (DTP) olarak Türkiye genelinde 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlere katılıyoruz. Kırklareli’nde geçtiğimiz dönemlerdeki DEHAP zamanında arkadaşlarımız güç birliği oluşturup buradaki demokrasi platformu ile CHP’ye destek vermişler. Gelinen süreçte özellikle CHP’nin Kürt Sorunu’na inkârcı bir yaklaşımda bulunduğunu gördük. Bu nedenle yapılacak olan seçimlerde CHP’ye destek vermeyeceğiz. Ne CHP’ ile ne AK Parti ile nede diğer partilerle beraber değil sadece kendi adımıza seçimlere katılacağız.
Kırklareli merkez ilçe ile ilçelerinde İl Genel Meclis Adayı ve Belediye Meclis Adayı çıkartacağız. Yapılacak olan seçimlerde aday adaylığı için başvurular daha 1 hafta devam edecek. Daha seçici davranmaya çalışıyoruz. Daha olumlu, daha ılımlı, topluma ve ilimize daha faydalı olabilecek kişileri belirlemeye çalışıyoruz. Geçmiş dönemlere baktığımızda şansımız bulunuyor. İyi bir çalışma ile bazı bölgelerde İl Genel Meclisi Üyesi çıkartabiliriz.
Lüleburgaz ilçemizden Belediye Başkan Adayı göstereceğiz. İsim henüz kesin olarak belli değil ama görüşmeler devam ediyor. Yapılacak olan seçimle ilgili çalışmalarımızı 1 ay evvelsinden başlatmıştık. Son 15 günden beridir de aday belirleme, ilçeleri ziyaretler yapılıyor. Merkez ve ilçelerde Belediye Başkan Adayı göstermeye gerek görmüyoruz.
Bundan önceki dönemlerde Kırklareli’nde Belediye Başkan Adayı çıkartmamıştık. Son dönemde yapılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre oyumuzun arttığını gördük. Özellikle Türkiye genelinde 4-5 milyon fazla oydan bahsediliyor. Bu oyun çok büyük bir rakamın da bizim seçmenimize ait olduğunu tespit ettik. Partimize karşı Lüleburgaz’da beklediğimizin üzerinde bir talebin olduğunu belirledik. Seçim çalışmaları kapsamında aileleri ziyaret ediyoruz, vatandaşları ziyaret ediyoruz. Yapacaklarımız hakkında bilgiler veriyoruz.” (s)