Duble yol çalışmaları hızla devam ediyor

Duble yol çalışmaları hızla devam ediyor

Pınarhisar yolunda, Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar yapılmakta olan duble yol çalışmaları, hız kesmeden devam ediyor.

25 Nisan 2008 tarihinde zamanın valisi Hüseyin Avni Coş tarafından temeli atılarak çalışmaları başlatılan; Kırklareli Valiliği Il Özel Idaresinin katkılarıyla yapılmakta olan, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi ve il merkezi arasındaki 2x2 şeritli bölünmüş yol olarak planlan yaklaşık 11,5 km’lik duble yol çalışması tüm hızıyla devam ediyor.            

Dereköy sınır kapısından başlayarak, Pınarhisar yolu üzerinde Kızılcıkdere Köyü’nü geçtikten sonra yer alan Kırklareli OSB’ne kadar yapılmakta olan duble yol çalışmalarında görünen o ki, yavaş yavaş sona yaklaşılıyor. Pınarhisar yolu üzerinde çok az bir kısmının tamamlama çalışmaları yapılan duble yol, ekipler tarafından titiz çalışmalar neticesinde bitirilmeye çalışılıyor.

Başbakanlığın acil eylem planı çerçevesinde 81 il içerisinde yapımına başlanılan ilk yer olma özelliğine sahip olan bu yol, yapımının tamamlanmasının ardından, Organize Sanayi Bölgesi ve şehir merkezi arasındaki trafik yoğunluğunu rahatlatacak.

Ayrıca duble yolun, sınır kapısının hizmete açılmasında rolünün çok büyük olacağı da konuşulanlar arasında.

Gerek iki komşu ülkenin dostluk ilişkilerine, gerekse ülke ve ilimiz ekonomisine sağlayacağı avantajlarla Kırklareli için çok büyük bir önem taşıyan Dereköy Gümrük Kapısı’ndan başlayan duble yol, bilindiği üzere tır trafiğinin açılmasına yönelik olarak OSB’ye bağlanıyor.

Kırklareli ekonomisine canlılık getirecek ve yeni iş sahalarının açılmasını sağlayacak olan 'Tır trafiği' kapsamındaki bu yol çalışmaları, Kırklareli’nin bu gelişime hazır olduğunu da ispatlıyor. Bulgaristan üzerinden Romanya, Ukrayna ve Moldava'ya kadar uzanan Doğu Avrupa ile olan bağlantılarımızın geliştirilmesi yönünde etkisi büyük olacak kapıdan itibaren başlayan bu uluslararası yol ile diğer ülkelere bağlanmak, ticari ve sanayi potansiyelini iyi kullanmak gerektiğini belirten yetkililer, yakında tamamlanacak olan duble yolun Kırklareli’ye birçok getirisinin olacağını belirttiler.