Dünya Şampiyonu'na sessiz karşılama

Şamiloğlu Spor Kulübü Karatecilerinden Balkan Şampiyonu Neslihan Çalışkan, Fas'ın başkenti Rabat'ta düzenlenen Dünya Şampiyonasında rakiplerini bir bir dize getirip Dünya Şampiyonu olarak Lüleburgaz'a döndü.

 

Lüleburgaz

Şampiyonun uçağı, 17 Kasım 2009 Salı gecesi 21.30(da Atatürk Havalimanı’na indi. Buradan hareket edip gece 23.30 sularında Lüleburgaz’a gelen Neslihan Çalışkan, ailesi ve yakınlarından oluşan kalabalık bir grup tarafından coşku ile karşılandı. Daha sonra Neslihan araçla Hürriyet Mahallesindeki evine götürüldü. Neslihan mahallesinde davullar, zurnalar çalınarak Dünya Şampiyonu’na yakışır biçimde karşılandı. Ailesi, sevdikleri, hocası ve komşularının göğsünü kabartan Neslihan tüm mahallenin alkışları altında evine geçti. Ailesi, yakınları, hocası ve arkadaşları tarafından tekrar tekrar kutlanan Neslihan’ın mutluluğu ve heyecanı gözlerinden okunuyordu.
Dünya Şampiyonunun yetişmesinde büyük emeği olan Şemsi Şamiloğlu, her hocaya nasip olmayacak bir mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek ‘ Neslihan’ı bu büyük başarısı için kutluyor, başarılarının devamını diliyorum’ dedi.
Neslihan Dünya Şampiyonası’nda sırası ile Sırbistan, Hollanda, Mısır, Almanya karatecilerini yenip finalde de Japon rakibini 9-1 yenerek Dünya Şampiyonu oldu. 
Neslihan’ın Lüleburgaz’a dönüşünde hocası Şemsi Şamiloğlu ve Lüleburgaz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Tuncay Akgöl, ailesi, yakınları ve arkadaşları dışında kimsenin katılmaması Dünya Şampiyonluğuna verilen değeri gözler önüne serdi. Başka bir ilde Dünya Şampiyonu değil Türkiye Şampiyonu çıksa yer yerinden oynarken, Lüleburgaz ikinci dünya Şampiyonu’nu da sessiz sedasız karşıladı. (gk)