Dünya Süt Günü'nde Edirne'de ilköğretim öğrencilerine ücretsiz süt ve kek

Süt içme alışkanlığının erken yaşlarda kazandırılması amacıyla merkezde seçilen bir ilköğretim okulunda süt ve kek dağıtımı yapıldı.

Edirne’de Şükrü Paşa İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrencilere ücretsiz süt ve kek dağıtıldı. Süt alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması için ilköğretim okulu öğrencilerine ücretsiz süt dağıtıldı. Edirne Merkez Süt Üreticileri Birliği, 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle İl Milli Eğitim ve Tarım Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaptı. Bu çerçevede Edirne merkezde bulunan Şükrü Paşa İlköğretim Okulu’nda bir tören düzenlendi. Çocuklara küçük yaşlarda süt içme alışkanlığının kazandırılması amacıyla yapılan programda süt tüketiminin önemi vurgulandı.
Edirne İl Tarım Müdürü Erdinç Yazıcı,  besleyici değeri yüksek olan sütün kemik oluşum ve gelişimine büyük etkisinin olduğunu söyledi. Yazıcı, “Süt, yapısındaki besin unsurları açısından ideal bir gıda maddesidir. Besleyici değeri çok yüksek olan süt, kemiklerin oluşum ve gelişimini sağlayan kalsiyum ve fosfor tuzlarının yanı sıra vitaminler ve minareleri bol miktarda içerir. Okul çağındaki çocukların beslenme saatinde içtikleri 200 ml süt, onların zihinsel ve fiziksel gelişmelerine, boylarının uzamasına önemli ölçüde katkıda bulunur. Günlük kalsiyum ihtiyacınızı en az iki bardak süt içerek karşılayabilirsiniz. Bundan dolayı da, her yaştaki insanın süt içme alışkanlığına sahip olması gerekmektedir.” diye konuştu.
Edirne Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, süt tüketiminin çocukların sağlıklı gelişimi açısından büyük önemi bulunduğunu belirtti. Gelişmiş ülkelerde tüketilen süt miktarının 250 ile 300 litre civarında olduğunu kaydeden Suiçmez, Türkiye’deki tüketim oranının gelişmiş ülkelerin yarısı kadar olduğunu ifade etti. Süt tüketiminin yaygınlaşması gerektiğini vurgulayan Mustafa Suiçmez, “Ne kadar süt; o kadar sağlık” açıklamasında bulundu.
Törenin ardından sınıflarına alınan öğrencilere sütlerini İl Özel İdaresi Genel Sekteri Ahmet Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, İl Tarım Müdürü Erdinç Yazıcı, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez verdi. (mhç)