" Dünyada yatak yüzü üretim sektöründe lideriz "

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Avrupa Serbest Bölgesi'nde,(ASB) faaliyet gösteren Bekaert Tekstil, geçen yıl gerçekleştirdiği 31 milyon metrekare yatak yüzü kumaşı üretimi ile bu sektörde dünya liderliğini elinde tutuyor.

 


Bekaert Tekstil'in fabrika Müdürü Ertuğrul Günay yaptığı açıklamasında, ASB'de sadece yatak yüzü kumaşı ürettiklerini söyledi.
Günay, ASB'de 45 bin metrekare açık alan üzerine kurulu bulunan fabrikada, 30 bin metrekare kapalı alanda üretim yaptıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:
''Fabrikamız, Belçika menşeli yüzde 100 yabancı sermaye. 282 kişinin istihdam edildiği fabrikamızda geçen yıl toplam 31 milyon metrekare üretim yaptık. Bu oranı, 2010 yılı sonunda yüzde 10 daha artırarak 52 milyon metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz. Belçikalılar, Türkiye'ye yatırım yapmış olmaktan memnun. İşçi kalitesinden ve Türkiye'deki tekstil işlevlerinden de memnun. Ürettiğimiz kumaşın, başta İngiltere, Almanya, Fransa ve İspanya olmak üzere yüzde 90'lık bölümünü Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Kalan yüzde 10'luk küçük bir kısmını da Türkiye'deki iç pazarda satıyoruz. Dünyada yatak yüzü üretim sektöründe lideriz.''
Türkiye, ABD, Meksika, Arjantin, Çin, Çek Cumhuriyeti ve Avustralya'da fabrikaları olduğunu ifade eden Günay, ''Bunların içinde en iyi Pazar ABD'de bulunuyor. Türkiye'deki fabrikamız da çok iyi bir durumda. Çalışanlarımızın tamamının Türk olması ve Türkiye'nin tekstil sektöründe iddialı bir ülke olması, burada bizi avantajlı konuma getiriyor. Bekaert Tekstil, Türkiye'deki iş gücü ve üretim kalitesinden memnun olduğundan Belçika ve Almanya'daki fabrikalarını kapatarak buraya ağırlık verdi'' şeklinde konuştu.
* ”Türkiye'de Enerji Pahalı”
Bekaert Tekstil'in, ABD'de elektrik enerjisini Türkiye'dekinden üç kat daha az fiyata kullandığını ifada eden Günay, Türkiye'deki elektrik enerjisinin pahalı olduğunu ifade etti.
     Günay, 7 ayrı yerde bulunan fabrikaları arasında zaman zaman kıyaslamalar yapıldığını ve Türkiye'deki fabrikanın özellikle elektrik enerji maliyeti bakımından birinci sırada yer aldığını kaydetti. aa