Dünyanın Belediyeleri, tek adreste toplandı

  Marmara Belediyeler Birliği, MBB DÜNYA Yerel Yönetimler Veri Tabanı'nı kurdu. MBB'nin web sitesi olan www.marmara.gov.tr adresinden, Güney Afrika'dan, Rusya'ya, Amerikan'dan Japonya'ya kadar tüm belediyelerin web sitelerine ulaşılabiliyor.


Marmara Belediyeler Birliği, tüm dünyadaki yerel yönetimlerin ve ilgili kuruluşların web sitelerini tarayarak, belediye çalışanlarının, araştırmacıların ve uzmanların hizmetine sundu. Veri Tabanı sayesinde, yurt dışı bağlantılı ortak proje ve etkinlikler için, kardeş şehir ilişkisini kurmak için veya yerel yönetimler hakkında bilgi bulmak için on binlerce belediyeye tek adresten ulaşılabilecek.
Tüm Dünya’daki belediyecilik çalışmalarının yakinen takip edilebilmesini sağlayacak olan çalışma hakkında açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Veri Tabanı, başta belediye başkanlarımız olmak üzere, yerel yönetimlerde görevli personele, araştırmacılara, uzmanlara ve tüm dünyadaki belediyecilik çalışmalarını takip etmek isteyenlere büyük kolaylık sağlıyor. Bu uygulamanın, özellikle yerel yöneticilerimiz için çok verimli olacağını düşünüyorum. Zira, dünyanın en ücra köşesinde partner bulmak isteyen belediyeler, kolaylıkla ve tek adresten aradığı özelliklere sahip belediyeler bulabilecek. Birliğimiz tarafından hazırlanan veri tabanı, dünyada en kapsamlı veri tabanı olduğu için sadece yurdumuzdaki değil, yabancı belediyelerin de kullanabilecekleri bir sistem geliştirdik” diye konuştu.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından hizmete sunulan MBB Yerel Yönetimler Veri Tabanı’na, http://www.marmara.gov.tr/link.aspx adresinden ulaşılabiliyor.