"Dünyanın gözü önünde işlenen katliamlar, kabul edilemez"

'Dünyanın gözü önünde işlenen katliamlar, kabul edilemez'

Doğu Türkistan’da, Çin güvenlik güçlerinin yüzlerce Uygur'u öldürmesini “soykırım” olarak tanımlayan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Il Temsilcisi Göksal Çidem, yaptığı yazılı basın açıklamasında, ilimizi ve tüm ülkemizi Çin mallarını protesto etmeye çağırdı. Çidem açıklamasında şunları kaydetti;

“Çin güvenlik güçlerinin yüzlerce Uygur'u öldürmesi soykırımdır. Dünyanın gözü önünde işlenen katliamlar kabul edilemez. Insanlık suçu işleyen tüm dünyaya mal satan özelliklede Türk ve Islam ülkelerine de yoğun şekilde mal satan Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde, Türk ve Müslümanlara karşı yürüttüğü yok etme politikasına sessiz kalmayacağız. BASK olarak dün Çin Büyük elçiliği önünde gerçekleştirdiğimiz eylemin ardından, Kamuoyunu Çin mallarını boykot etmeye davet ediyoruz.

BASK olarak insanlık suçu işleyenlere karşı protestolarımız oldu. Fransız, Israil ve Danimarka mallarına karşı boykot kampanyası başlatmıştık. Bu protestolarla milli ve manevi değerlerimize el ve dil uzatılmasına tepkimizi koyduk.

Şimdi sıra Çin Mallarında!

Çin den gelen ithal malların üzerinde 'Made in China' ya da 'Made in P.R.C.' yazıyor. Genellikle ucuz ve kalitesiz olan en önemlisi de insan sağlığını tehdit eden kimyasallardan oluşan bu ürünlere karşı ilimizde yaşayan herkesi boykota destek vermeye çağırıyoruz.

Bu çağrımız ile birlikte Çin mallarını boykot kampanyasının bugüne kadar emsali görülmemiş etkiler yapacağını ve Tüketici birlik ve derneklerinin katılımları ile de kampanyanın bugüne kadarki en geniş katılımcı tüketici tepkisi olacağına inanıyoruz.