Dupnisa çevresi ihale edildi

Dupnisa çevresi ihale edildi

Ilimizin yerli ve yabancı turist tarafından en çok ziyaret edilen mekanlarından olan Dupnisa Mağarası’nın çevresi dün ihale edildi. Hükümlülüğü Kırklareli Il Özel Idaresi’ne ait olan Trakya’nın turizme açılan mağarası olan Dupnisa Mağarası, 11 Haziran Perşembe günü Kırklareli Valiliği Ali Serindağ Toplantı Salonu’nda yapılan açık oturum ile yıllığı 6 Bin Türk Lirası’ndan 5 yıllığına Pınarhisar Önder Otel sahibi Ziyaettin Yörükçüoğlu’na verildi. Il Encümeni huzurunda toplamda 3 kişinin katıldığı ihalede tekliflerin en yükseği olan 6 Bin Türk Lirası’nın vererek alan Yörükçüoğlu, 22 Bin Metrekarelik alanı tamamen belirtilen kriterler eşliğinde turizm amaçlı kullanacağını belirtti. Sadece prefabrik yapıya yer vereceklerinin altını çizen Yörükçüoğlu, alanda öncelikli olarak büfe ve lokanta açmak istediklerini dile getirdi.

Başbakanlık Danışmanı Türker Yörükçüoğlu’nun babası olan Ziyaettin Yörkçüoğlu, amaçlarının sezon bitene kadar gerekli çalışmaları yaparak alt yapıyı sağlamak olduklarına dikkat çekti. Yörükçüoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ”Doğayı bozmadan şartnamedeki şartlara uygun olarak çalışma yapacağız. Amacımız bu sayede Dupnisa Mağarası’nı turizme kazandırmaktır. Çalışmalarımıza en kısa zamanda başlayacağız” dedi.

Ziyaettin Yörükçüoğlu’nun yanı sıra ihaleye aynı zamanda kendi köyü sınırları içerisinde yer alan Sarpdere Köyü Muhtarı Sebahattin Obuz ve akrabası Erkan Obuz’un katıldığı belirtildi. Sarpdere Köyü Muhtarı Obuz’un ihaleyi almayı çok istemesine rağmen ihale yeni sahibini bulmuş oldu. Kırklareli’de turizm potansiyeli bakımından gelecek vaat eden Dupnisa Mağarası’nın çevresinde yapılacak olan ıslah çalışmalarının kamuoyu tarafından da yakından takip edilmesi bekleniyor.