Dupnisa Mağarası, Doğa Şenliği ile birlikte büyük kitlelere tanıtıldı

Dupnisa Mağarası, Doğa Şenliği ile birlikte büyük kitlelere tanıtıldı

Demirköy Doğayı Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma Derneği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Dupnisa Doğa Şenliği, katılımcılara doğa ile iç içe eğlence dolu iki gün yaşattı. Şenlik kapsamında çekimlerinin büyük bir bölümü Kırklareli Merkez Ilçeye bağlı Karadere Köyü’nde gerçekleşen “Gölgesizler” filmi de ilk defa Kırklareli’lilerle buluşarak, şenlik müdavimlerinin beğenisine sunuldu. Çerkezköy Cinemy Sinema Şirketi tarafından Dupnisa Mağarası önüne kurulan dev perdeye film makinası yardımı ile yansıtılan “Gölgesizler”i izlemeye gelen çok sayıda katılımcı, yıldızlar altında film seyretmenin zevkini doyasıya yaşadı.

Şenlikte, Açık hava sineması etkinliği çerçevesinde gösterilen ve çekimlerinde köylülerin de rol aldığı Karadere Köylüleri de film yapımcı şirket tarafından ücretsiz olarak Dupnisa Mağarası’na intikal ettirilerek, oynadıkları filmi seyretme fırsatı buldular. Açık hava sineması programı ile doğa şenliği çerçevesinde yıldızlar altında seyredilen sinema katılımcılardan tam not aldı.

Amatör ruhlu şenlik ilgi çekti

Bütçe azlığı dolayısıyla tamamen amatör bir ruhla sivil bir hareket olarak nitelendirilen 1. Dupnisa Doğa Şenliği’nde imkansızlıklardan imkan yaratılması şenliği bir o kadar çekici kıldı. 16 Mayıs Cumartesi günü saat 13:00’da Doğa yürüyüşü ile başlayan şenlik açılan sergi ve stantlar ile sürdü. Demirköy Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan seramik stantları şenlik müdavimlerinin yoğun ilgisini çekti.

Saat 18:00’da Kırklareli’nin en iyi alternatif rock gruplarından, Grup Numara’nın muhteşem sahne performansı ile seslendirdikleri bir birinden güzel parça şenlik katılımcılarını coşturdu. Gitar ve Vokal’de; Uğur Özdilek, Bas Gitar’da; Cihat Cafer ve Davul’da; Cihat Cafer’den oluşan Grup Numara şenlik müdavimlerini bir saat boyunca unutulmaz müzik ziyafeti yaşattı.

 Grup Numara’nın muhteşem şenlik performansının akabinde sahne alan Gitarist Kıvanç ve Tezer’de söyledikleri slow, solo şarkılar ile film gösterimi öncesi şenliğin tam kıvama gelmesini sağladı. Konserlerin ardından film gösterimine geçildi.

Dupnisa, bu kadar kalabalığı hiç birarada görmemişti

Çerkezköy Cinemy Şirketi tarafından şenlik alanına hiç bir kazanç elde etmeden tamamen gönüllülük esas alınarak getirilen dev perde ve film makinası ile gösterilen “Gölgesizler” gerçek sinemayı aratmadı.

 Açık hava sineması etkinliğinde “yıldızlar altında sinema” diye tabir edilen film gösterimi esnasında katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatıldı. Film gösteriminin ardından kampçılar kamplarına çekilirken, kamp yapmak istemeyenler ise film gösteriminin ardından şenlik alanından ayrıldı.

Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri tarafından kamp alanının yanına yakılan dev şenlik ateşinin etrafında sabahın ilk ışıklarına kadar gitar eşliğinde söylenen şarkılar, kamp yapan şenlik müdavimlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte gözlerini açan kamp severler, yeni güneşli bir güne merhaba demenin tadını halen yanmaya devam eden şenlik ateşinin başında çıkardı. 17 Mayıs Pazar günü saat 12:00 gibi yeniden kurulan ses sistemi ile söylenen şarkılar eşiliğinde şenlik müdavimleri, piknik yapanlar ve Dupnisa Mağarası’nı ziyarete gelenler hep birlikte eğlenerek bu güzel şenliğe ortak oldular.  Pazar günü yaklaşık 2 Bin kişi tarafından ziyaret edilen Dupnisa Mağarası, 1. Dupnisa Doğa Şenliği etkinlikleri kapsamında en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Demirköy Doğayı Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma Derneği(DEKAT) tarafından gönüllülük esas alınarak düzenlenen 1. Dupnisa Doğa Şenliği, Trakya genelinden çok sayıda doğa sporları kulüplerine ve katılımcılara,  ev sahipliği yaparak katılımcılara unutulmaz iki gün yaşattı.