Dupnisa Mağarası yolu başka bahara kaldı

Dupnisa Mağarası yolu başka bahara kaldı

Kırklareli’de turizm denilince akla ilk gelen yer olan Dupnisa Mağarası’nın alt yapı sorunları yıllardır çözümlenemiyor. Her yıl sulu ve kuru mağaranın 15 Mayıs- 15 Kasım tarihleri arasında açık olduğu dönemde binlerce yerli ve yabancı turiste bu güne kadar herhangi somut bir tanıtımı yapılmamasına rağmen ev sahipliği yapan Dupnisa Mağarası’nın Sarpdere Köyü ile mağara arasında kalan 5 kilometrelik yolu yıllardır stabilize bir şekilde hizmet veriyor.

Bu kısa mesafenin asfaltlanamamasında en büyük etken ise “Balaban Barajı” haritasının daha 2006 yılında tedavülden kalkmasına rağmen bilinçsizce yeniden gündeme getirilmesi.

05 Ağustos Çarşamba günü Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Il Genel Meclisi Ağustos ayı 3. birleşiminde Demirköy Il Genel Meclisi üyeleri Saffet Üresin ve Selahattin Birkaya tarafından Dupnisa Mağarası yolunun durumu hakkında verilen yazılı rapor ile görüşülen gündem maddesi sonucunda yol için yine somut bir karar alınamadı.

Meclis hemfikir

Gerçekleşen birleşime davetli olarak katılan Kırklareli Il Özel Idaresi Yol Şube Müdürü Bilal Kuşoğlu daha 2006 yılında yapılamayacağına karar verilen ve projesinden vazgeçilen Balaban Barajı haritasını abes bir şekilde örnek olarak gösterip, yolun yapılmasının çok zor olduğunu belirtmesi turizm konusundaki geri kalmışlığımızı bir kez daha belgeledi. Söz konusu haritanın araştırılmadan ham haliyle yolun asfaltlanması konusunda hemfikir olan Il Genel Meclisi üyelerinin önüne sunulması ise meclis üyelerinin de bu konudaki heyecan ve azmine büyük etki etmiş oldu. Ayrıca Kuşoğlu yolun tamamının asfaltlanması için 800 Bin TL gibi tahmini bir fiyat çıkacağını da dile getirmişti.

Turizme açıldığı 2003 yılından bu yana 100 Binlerce yerli ve yabancı turistin gezdiği Dupnisa Mağarası’na ulaşmak isteyen ziyaretçiler 5 kilometrelik yolu toz- toprak arasında meşakkatli bir şekilde kat ediyor. Daha 2006 yılında Il Genel Meclisi’nin gündemine alınan ve köy yolu ağına girerek, asfaltlanması daha o yıl içerisinde kararlaştırılan bu “çile yolu” ilimizin adına utanç verici durumda.

Kırklareli İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi tarafından daha o yıllarda turizm alt yapısının kurulması için somut kararlar alınan Dupnisa’ya ulaşmak için düşünülen 2 yol da Sarpdere- Dupnisa yoluna alternatif oluşturmak için çalışmalarına başlanmıştı. Fakat aradan yıllar geçmesine rağmen bu üç yolun da Dupnisa’ya ulaşım için yetersiz seviyede kalması bürokratların da vaatlerinin sözde kalması olarak yorumlanıyor.

Sarpdere- Dupnisa yoluna alternatif olarak düşünülen Beypınar- Dupnisa ve Kurudere- Dupnisa yollarının ise yüzde elliden büyük bir kısmının tamamlanmış durumda beklediği biliniyor. Bu alternatif yollar arasında yer alan ve Kırklareli ile Dupnisa Mağarası arasındaki mesafeyi 40 kilometre kısaltacak olan Beypınar yolunun tamamlanması için ise sadece bir buçuk kilometrelik bir bölüm kalmış durumda olması ise turizm cennetimize ne kadar az önem verdiğimizi gösteriyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde ihale edilerek mağara çevresinin kiraya verilmesi sonucu, Dupnisa’ya giden ziyaretçiler mağara giriş ücretinin yanı sıra otopark ücreti de ödemeye başladı. Toz- duman içerisinde meşakkatli bir şekilde mağaraya giden yerli ve yabancı turistler, alt yapı sorunlarından hemen hepsi şikayetçi durumda. Şu ana kadar ışıklandırma dışında hiç bir çalışmanın yapılmadığı Dupnisa Mağarası’na yapılması gereken alt yapının yılan hikayesine dönmesi ise hayli kafaları karıştırıyor.

Örnek Karabük

Kırklareli’ne nüfus, ekoloji ve etnik yapı bakımından en çok benzeyen il olan Karabük’te ise doğa turizmi her geçen gün gelişiyor. Karadeniz iklimini bünyesinde barındırmasıyla bilinen Karabük’te yürüyüş ve bisiklet parkurlarının belirlenerek Avrupa Standartlarında oluşturulması Kırklareli’ne ders verecek nitelikte. Alternatif doğa turizmi bakımından büyük potansiyeli var olduğu bilinen ilimizin tıpkı Karabük gibi projeler üretmesi Kırklareli’nin ülke genelinde tanıtacak gibi görünüyor. Her ne kadar yolun yapılması için bugüne kadar çok sayıda yazı, haber ve makalenin yazılmasına rağmen Dupnisa yolu üzerinden geçen binlerce araca ilk açıldığı günkü gibi hizmet veriyor. Kırklareli’nin turizm ile kalkınacağı söylene dursun, bu güne kadar yapılan çalışmalar ve kararsızlık bunun tam tersini gösteriyor.