Dupnisa ve Iğneada simdigezelim.com'da

Dupnisa ve Iğneada simdigezelim.com'da

470 günde 40 ülke gezen ve 5 ülkede yaşayan Başar Kurtbayram’ın www.simdigezelim.com isimli blog sitesinde, gezginin Dupnisa Mağarası ve Iğneada ile ilgili izlenimleri yer alıyor.

 Bilindiği gibi Kurtbayram, geçtiğimiz haftalarda Dupnisa Mağarası’nı görmek için Kırklareli’ne gelmiş, daha sonra buradan Iğneada’ya geçmişti. Dünya gezgini, Trakya’ın bozulmamış doğasına hayran kaldığı izlenimlerini, Istanbul’a döner dönmez blog sitesi www.simdigezelim.com’a yazdı.

Işte Kurtbayram’ın muhteşem fotoğrafları ile süslü gezi notlarından bazıları;

“Istranca dağları hafta sonu Istanbul'dan kaçmak isteyenlere çok güzel fırsatlar sunuyor.

Dupnisa mağarası toplam 2600 metre içeride yürü yürü bitmiyor. Mağara sulu (1900 metre) ve kuru ( 700 metre) olma üzere toplam iki bölümden oluşuyor.

Sulu mağaranın içinden bir dere akıyor ama güzel çevre düzenlemesi sayesinde suya girmenize gerek kalmıyor.

 Bu mağaranın sıcaklığı yaz-kış 10 derece. Sulu mağarada 300 metre kadar  metre yürüdükten sonra kuru mağaraya ulaşıyorsunuz burasının sıcaklığı ise yaz-kış 17 derece. Mağaradaki dev sarkıtlar seyredenlerde hayranlık uyandıracak kadar güzel. Kuru mağarada 200 metre kadar yürüdkten sonra diğer uçtan dışarı çıkabilir ya da geri dönebilirsiniz.

Demirköy- Iğneada yolu sonbaharda bir başka güzel. Yol boyunca sık sık durup fotoğraf çekme ihtiyacı hissediyoruz. Iğneada bu mevsimde boş. Deniz dalgalı ama gördüğüm kadarıyla tam sörflük. Ilgilenenlere duyurulur. Iğneada’dan Pınarhisar’a giden yol tamamıyla ormandan geçtiği araba sürmesi zevkli ve hoş bir yol.

Eğer bir gününüz boşsa artık Istranca ormanlarında çok güzel bir tur yapabileceğinizi biliyorsunuz. Eee, ne bekliyorsunuz? Hadi Kırklareline!”

Detaylı bilgi için www.simdigezelim.com blog sitesi ziyaret edilebilir.