Durmaz; "Şüpheli kaza aydınlatılmalıdır"

Durmaz; 'Şüpheli kaza aydınlatılmalıdır'

Yaşanan üzücü bir helikopter kazası ile hayatını kaybeden ve tüm Türkiye’yi yasa boğan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ardından, BBP Il, Ilçe ve Alperen Ocakları Il Başkanlığı’na gerçekleştirilen taziye ziyaretleri de devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü bu kez  Kırklareli Eğitim Bir Sen Şubesi Yönetimi, taziyelerini BBP Merkez Ilçe Başkanlığı adına, Alperen Ocakları Il Başkanı Vedat Durmaz’a sundu. Durmaz ziyaretlerinden dolayı, Eğitim Bir Sen camiasına teşekkürlerini sunarak, acılarının büyük olduğunu bir kez daha belirtti. Durmaz, BBP ve Alperen Ocakları olarak, gerçekleşen kazayı da şüpheli gördüklerini ve Devletin ilgili birimlerinin bu konuyu aydınlığa çıkartması gerektiğini vurguladı.

“O hiç yıkılmadı, hep dimdik ayakta durdu”

3 Nisan Cuma günü saat 17.00’de, BBP parti binasında gerçekleşen ziyarete Kırklareli Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Bilal Yeşen, Şube Sekreteri Mustafa Keskin ve Şube Basın Yayın Sekreteri Halil Yücel katılım gösterdi. Başkan Yeşen yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bu büyük kaybından dolayı duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, Muhsin Yazıcıoğlu’nun geride kalan gençlerimize ve Alperenlere büyük bir miras bıraktığını kaydetti.

Bunun üzerine Alperen Ocakları Il Başkanı Vedat Durmaz; “Sayın Genel Başkanımız, hayatı boyunca hiç yıkılmadı, hep dimdik ayakta durdu. Biz zaten onu artık “şehit” mertebesinde görüyoruz. Muhsin Başkanımızın davası, kesinlikle yarım kalmayacaktır. Bizler de dimdik ayaktayız. “O olsa, kesinlikle böyle yapardı” diyerek onun yolunda ilerleyeceğiz. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın” diyerek ziyaretlerinden ötürü Kırklareli Eğitim Bir Sen Şube Yönetimine teşekkür etti.

“Kazaya şüheli bakıyoruz”

Durmaz, açıklamalarında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünü, oldukça şüpheli gördüklerini de belirterek, şunları söyledi; “Kafamızda değişik şüpheler var. Örneğin, Abdullah Öcalan’ın Meclise sokulma oyunlarının gündemde olduğu, ayrıca ABD ordusunun Irak’tan çekilme planlarının ülkemiz toprakları üzerinden gerçekleştirilmesinin söz konusu olabileceği bir dönemde ve tüm bu konulara Sayın Genel Başkanımız Yazıcıoğlu’nun karşı olduğunu da göz önünde bulundurarak, yaşanan kazanın, geride bir çok soru işareti bıraktığını düşünüyoruz.

Yine Genel Başkan Yazıcıoğlu, helikopter kazasından bir gün önce yaptığı konuşmasında; “Ben BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) Başkanı değilim. Benim ülküm; Türk-Islam Birliğidir. Ben ABD’ye de, AB’ye de ait değilim. Asla onların maşası olmam” demiştir.

Ayrıca kazada yaşamını yitiren Muhabir arkadaşımız, kazadan kısa bir süre sonra, donmamak için, hayatını kaybeden 5 kişinin üzerinden ceketlerini alarak ısınmaya çalışmıştır.

 Peki bu muhabir kardeşimiz, neden bu insanların üzerindeki cep telefonunu kullanarak, yardım istemeye çalışmamıştır? Bu durum da oldukça şüphe uyandırıcıdır.

Dolayısıyla, ülkemizde böylesine düşündürücü olaylar cereyan ederken, bizler de doğal olarak bu helikopter kazasına oldukça şüpheli bakıyor, Devletimizin ilgili birimlerinden, konunun en kısa sürede aydınlatılmasını istiyoruz.”

Durmaz’dan Önadım Medya Grubu’na teşekkür

Ziyaret esnasında Eğitim Bir Sen Şube Basın Yayın Sekreteri Halil Yücel “Üşüyorum” başlıklı yazısını okuyarak, duygularını dile getirdi. Bu arada Alperen Ocakları Il Başkanı Vedat Durmaz, şu ana kadar taziye ziyaretinde bulunan herkese teşekkürlerini sunan bir açıklama da yaptı.

 Durmaz; “Gerek Genel Başkanımızın kayıp haberi duyulduktan sonra, gerekse vefatının ardından bizleri yalnız bırakmayan, başta Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve özellikle Önadım Medya Grubu sahibesi Öznur Tüzün ve Önadım Medya Grubu çalışanları ile tüm Kırklareli halkına teşekkür ediyoruz” dedi.