Ecevit; "Çocuğumuza, başarılı olacağı inancını kazandırmalıyız"

Ecevit; 'Çocuğumuza, başarılı olacağı inancını kazandırmalıyız'

İlk ve ortaöğretim düzeyindeki okullar 1. dönemlerini bitirerek dün yarıyıl tatiline girdi. Doğan Işıkalp İlköğretim Okulu öğrencileri de dün, okullarında gerçekleşen etkinlikle çifte sevinç yaşadılar.

Doğan Işıkalp I.Ö.O. öğrencileri, karnelerini alarak sömestir tatiline girmenin sevincinciyle, okullarında hizmete girecek olan yeni yerlerin açılış heyecanını birarada yaşadılar.

Hem yapımı tamamlanan ‘Ana Sınıfı’ ve ‘Çok Amaçlı Salon’un açılışı, hem de karne dağıtımı için okula gelenler arasında başta Belediye Başkanı Cavit Çağlayan olmak üzere, Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil, Ilköğretim Müfettişleri Başkanı Mine Yıldırım, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli vardı.

Ilk önce ‘Ana Sınıfı’nın açılışını yapan Çağlayan ve Ecevit, burada miniklerle kısa bir sohbetin ardından ‘Çok Amaçlı Salon’un açılışına geçtiler.

Açılışın ardından saygı duruşu geçekleşti ve Istiklal Marşı’mız okundu. Daha sonra ilk konuşmayı yapmak üzere kürsüye Doğan Işıkalp Ilköğretim Okulu Müdürü Cevdet Kocaman geldi. Kocaman, konuşmasında, ‘Ana Sınıfı’ ve ‘Çok Amaçlı Salon’un açılışına gelen herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Atatürk diyor ki: ‘Eğitimdir ki, bir ulusu ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır ya da bir ulusu esaret ve sefalete terk eder.’

Okulumuz, bu yüce ülküyü gerçekleştirmek için eğitime yapılan yatırımların en büyük basamak olduğuna inanan Kırklarelili merhum işadamı Doğan Işıkalp tarafından 14 Eylül 1990 yılında yaptırılmıştır.

Çeşitli tarihlerde onarım çalışmaları yapılmasına karşın okulumuz en büyük değişimini 2008 yılında yaşamıştır. Bu değişimi gerçekleştirmek için Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil Ecevit’in, kenar okulların güçlendirilerek çekim merkezi haline getirilmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinden herkesin yararlanmasını sağlama anlayışından aldığımız destekle yola çıktık. Bunun sonucu olarak okulumuza, açılışını yaptığımız ‘Ana Sınıfı ile ‘Çok Amaçlı Salon’; ‘Fen Laboratuarı’, ‘Atatürk Köşesi’ gibi bölümleri kazandırdık. Ayrıca okulumuzun iç ve dış cephe kaplamaları, tuvalet ve lavaboları, yönetici ve öğretmen odaları, yine aynı dönemde yapılan tadilatla yenilendi. Şu anda gördüğünüz gibi belediyemizce çevre düzenlemesi çalışmaları yapılmaktadır. Önümüzdeki günlerde de, bahçemiz asfaltlanacaktır. Okulumuzun vizyonu, yeniliklere ayak uydurmak değil yenilik yaratmaktır. Hedefimiz ise çevrede örnek okul olarak anılmaktır. Hedeflerimizi gerçekleştirmede bizden yardım ve desteklerini esirgemeyen başta Valimiz sayın Hüseyin Avni Coş olmak üzere; Belediye Başkanımız sayın Cavit Çağlayan’a, Il Milli Eğitim Müdürümüz sayın Halil Ecevit’e, ‘Okul Aile Birliği’nin değerli üyelerine ve hayırsever eğitim gönüllülerine teşekkür ederim.”

Bu konuşmanın ardından kürsüye gelen Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ise her geçen gün daha da başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, eğitimde seferberliği devam ettirdiklerini dile getirdi. Okulların güçlenmesi durumunda, o şehrin de güçleneceğini vurgulayan Ecevit, herkesle beraber tribünden sahaya oynamaları gerektiğini sözlerine ekledi ve şunları kaydetti:

“Öğrenciler, öğretmenler, mülki idaredeki yöneticiler, basınımız, veliler ve halkımızla hep beraber olursak, eğitim yuvalarımızın güçlenmesi ve buna bağlı olarak o eğitim yuvalarından yetişen öğrencilerimizin de gelişmesine vesile olmuş oluruz.”

Kırklareli’deki eğitim seferberliği ile ilgili olarak teknik konulara da değinen Ecevit şunları söyledi:

“Bu dönem müdürlüğümüz bünyesindeki okullarda 3379‘u okul öncesi eğitimde, 35958’i Ilköğretimde ve 16374’ü ortaöğretimde olmak üzere toplam 55711 öğrenci karne alacaktır. Öğrencilerimiz toplam 2189 derslikte, 2443 öğretmen ile ortalama bir dersliğe 23 öğrenci düşecek şekilde eğitim faaliyetlerini sürdürmüşlerdir.

1. Dönem itibarı ile ilköğretim okullarımıza 50 000 Liralık donatım ve makine teçhizat alımı gerçekleştirilmiştir. 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılının başında Ilköğretimde 445414, Ortaöğretimde 21188 olmak üzere toplam 657294 ücretsiz ders kitabı dağıtımı yapılmıştır. Öğrencilerimizin %7'si lisanslı olarak sosyal ve sportif faaliyetlere devam etmektedirler.”

Ecevit ayrıca karne günü dolayısıyla velilere de bir mesaj göndermeyi unutmadı. Ecevit; “Çocuğumuzun zayıf dersi varsa, onu eleştirmemeli, ona hatalarını korkutarak düzelttirmeye çalışmamalıyız. En önemli olan şey, çocuğumuza, başarılı olacağı inancını kazandırabilmektir. Bu sayede, bu dönem zayıfı olsa bile önümüzdeki dönemde göreceksiniz ki düzeltecektir. Ayrıca çocuklarımıza bu tatilde bol bol dinlenme imkanı sunmalı ve düzenli olarak kitap okumalarını sağlamalıyız” dedi.

Bu konuşmaların sonrasında ana sınıfı öğrencilerinden Hakan Yavuz sahneye çıkarak bir şiir okudu. Ardından yine ana sınıfı öğrencileri ‘Sevgi Çiçekleri’ adlı müzikli oyunlarını katılımcılara sundular ve büyük alkış aldılar.

Açılış töreninin ardından Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ve beraberindeki heyet, öğrencilerine karnelerini vermek üzere sınıfları dolaşmaya başladı. Karnelerin verilmesinin ardından düzenlenen kokteyl ile etkinlik sona ermiş oldu.