"Eczacılık, sağlık sektörünün vazgeçilmez unsurudur"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Ecz. Semanur Alataş, Eczacılığın sağlık sektörünün vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirtti.

14 Mayıs Eczacık günü dolayısıyla açıklamada bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Ecz. Semanur Alataş, eczacılığın sağlık sektörünün vaçgeçilmez bir sektörü olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“14 Mayıs 1839 tarihinde Mektebi Tıbbiyei Adliyei Şahane’ye bağlı, eczacılık mesleğine yönelik, bağımsız olarak eğitim vermek üzere bir sınıf açılmıştır. Ülkemizde, eczacılık öğretimine başlanmasının yıl dönümü olan 14 Mayıs, 1968 yılından beri Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır.

Eczacılık. Sağlık Sektörünün vazgeçilmez unsurudur. İnsan yönünden çok geniş bir insan kitlesi vardır. Hastasını, günlük yaşamından tanıyan, tıbbî öyküsünü bilen eczacılar, birer danışman gibi hizmet verirler. İnsan sağlığının en temel saç ayaklarından biri olan eczacılık mesleği, büyük bir sorumluluk ve hassasiyet mesleğidir. Bu bilinçle ve büyük bir dikkatle yaptığımız çalışmalarımız fedakarlık ürünüdür.

Kamu ile yaşadığımız sorunlar kuşkusuz öncelikle halkımıza yansımaktadır. Mesleklerini zor şartlarda yerine getirmeye çalışan bütün meslektaşlarımın 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü en içtenlikle kutlar, sağlık ve esenlik dilerim.” (s)