Edirne Adliye Sarayı'nın ihalesi onaylandı

Edirne Adliye Sarayı'nın ihalesinin onaylandığı belirtildi.

     Edirne Baro Başkanı Avukat Faruk Sezer, baroda düzenlediği basın toplantısında, Edirne Baro Başkanlığı Yönetim Kurulu üyesi avukat Tacettin Sivrikaya ve avukat Orhan Yalçın ile birlikte 9 Şubatta Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve müsteşar Ahmet Kahraman'ı ziyaret ettiklerini belirtti.
     Ziyarette Edirne Adliye Sarayı'nın inşası, yeni kurulacak Bölge Adliye Mahkemelerinin Edirne'de de konuşlandırılması konularında görüşmeler yaptıklarını anlatan Sezer, ''18-20 milyon TL ihale bedelli Edirne Adliye Sarayı'nın ihalesi, İhale Kurumu tarafından onaylandı. Çok kısa bir süre içinde ihale tarihi belirlenecek ve gazetede ilan edilecek. 50 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak olan Adliye Sarayı 24 ayda tamamlanacak'' dedi.
     Adliye Sarayı'nın ihalesinden sonra mayıs ayınının ilk haftasında yer teslimi yapılarak inşaata başlanacağını anlatan Sezer, Edirne Barosu olarak işin takip edildiğini söyledi.
     2010 yılında faaliyete geçmesi planlanan 10 adet Bölge İdare Mahkemesi kapsamındaki 9 adet Bölge Adliye Mahkemesi'nin kurulması çalışmalarının yapıldığını bildiren Sezer, şunları kaydetti:
     ''Bölge Mahkemesi'nin birinin Edirne'de kurulması ihtiyacını Bakan Şahin'e ilettik. Aynı zamanda bu konuda Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanmış rapor ve ekleri hakkında da bakanımıza bilgi verdik.
     Görüşmede CMK uygulamaları ve ödemeleri ile ilgili sorunlar, Edirne Adliyesindeki mahkemelerin ihtiyaçları, ayrıca Edirne İcra Dairelerinin sorunları ve ihtiyaçlarıyla ilgili geniş bir açıklama da bakana sunulmuştur.''