Edirne AK Parti'de yaprak dökümü

AK Parti Edirne İl Yönetim Kurulu Üyesi Ferit Karasu, partiden istifa ettiğini açıkladı. Karasu "İşte istifa dilekçem" diyerek, istifa gerekçesini anlattı.

AK Parti Edirne İl Yönetim Kurulu Üyesi Ferit Karasu Karasu, AK Parti Edirne İl Başkanı Koray Uymaz'ın iki kişinin buyruğu altında hareket ettiğini ve partinin bir aile şirketi gibi yönetilmesinden duyduğu rahatsızlığı belirterek,"Seçim çalışmalarında, adaylar kapalı kapılar ardında belirlenmiştir" dedi.
Parti Edirne İl Sekreteri Erdal Gürcenan, Yönetim Kurulu Üyesi Sever Güngör'le birlikte partisinden istifa eden İl Yönetim Kurulu Üyesi Ferit Karasu, istifa söylemlerini yalanlayan İl Başkanı Koray Uymaz'ın açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek. "Gördüğüm lüzum üzerine İl Yönetim Kurulu'ndan istifa ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim” yazılı 9 Nisan 2009 tarihli istifa dilekçesini göstererek “işte kanıtı da budur” dedi.
Yanlış stratejilerin geliştirilmesinin kendisini istifaya zorladığını ve 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Edirne'de alınan sonucun düşündürücü olduğunu belirten Karasu, "Yerel seçimlerde Edirne'de alınan sonuç itibarı ile istenilen başarı elde edilememiştir. Seçim çalışmaları öncesi aday tespitleri üzerinde yanlış stratejiler geliştirilerek adaylar eş, dost, akraba, ahbap, çavuş ilişkileri çerçevesinde İl Yönetim Kurulu Üyelerinin, İlçe Başkanlarının görüşleri alınmadan, en önemli kamuoyu yoklamaları dikkate alınmadan İl Başkanı Koray Uymaz ve Hatipler kapalı kapılar ardında adayları belirlemişlerdir. AKP'yi Edirne'de bir aile şirketi gibi yönetmektedirler.
Bu nedenle AKP İl Yönetim Kurulu Üyeliği'nden istifa etmiş bulunmaktayım. Ancak partimin bir üyesi olarak hiç bir talep ve beklentim olmaksızın partim için çalışmalara devam edeceğim” şeklinde konuştu.

*İstifalara İl Başkanı Ne dedi?
AK Parti il Başkanı Koray Uymaz; ''Biz başbakanımıza söz verdik bu süreçte geçici bir süreç ama bir kaç kişinin istifası ile bu yönetim geri çekilmez, devam edeceğiz. Daha uzun süre yıpratma çalışmaları devam etse de bunun üstesinden geleceğiz ve AK Parti’yi hak ettiği yere getireceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın'' dedi. (mhç)