Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: '' Seçimi farkla alacağım''

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ''Ben iddia ediyorum, seçimi farkla alacağım'' dedi.

 

     Sedefçi, belediye meclis salonunda yaptığı basın toplantısında, seçim kampanyasında bazı adayların harekete varan söylemleri olduğunu öne sürdü.
     Kişilik haklarına saldıranlar hakkında seçim sonrası dava açacağını anlatan Sedefçi, ''Enterasanlıklar yaşıyoruz. Aday arkadaşlarımızdan biri resmen bel altı vuruyor, hakaretler ediyor. Arkadaşımızın video kayıtları var, seçimden sonra dava açacağım, yargıya başvuracağım. Ben üzülüyorum, arkadaşımızı projelerini anlatacağını saldırarak politika yapıyor'' dedi.
     Sanayicinin önünün hiç bir zaman kesmediğini vurgulayan Sedefçi, şöyle devam etti:
     ''Bazı arkadaşlarımız işsizlik konusunda yanlış ifadelerle, iş istihdamı yaratacağı vaatleri ile politika yapıyor. Arkadaşımızın eski projeleri nerede kaldı? Bunlar bitti saldırıyla geçti, yanlış bilgilerle kandırarak oy toplamaya çalışıyor. Belediye başkanları tabiki iş bulma konusunda, istihdam yaratma konusunda etkisi olur, ama gel kardeşim burada sanayi kur diye sanayiciye söyleme şansı yoktur.''
     Edirne'de istihdam yaratmak için her türlü gayreti gösterdiklerini söyleyen Sedefçi, şöyle devam etti:
     ''Bursa'da AKP'li belediye başkanı var, işten çıkarılan işçi sayısı 55 bin, Kocaeli'nde AKP'li belediye başkanı var çıkarılan işçi sayısı 45 bin, şimdi burada AKP'li belediye başkanlarının suçu var mı? asla yok. Belediye başkanlarının sanayici getirme yetkisi yoktur. Biz 2 bin dönüm sanayi tesisi alanları yaptık, planlara işledik. Edirne'ye sanayici geldiği anda alan zaten hazır.''
     Bazı yerel basın organlarında aleyhine yorumlar yapıldığını da anlatan Sedefçi, ''Son günlerde aleyhimizde yazan bir arkadaşımız var. Basında yargısız infazlar yapıyor. Erdoğan Parkı'yla ilgili bir demecimi yayımlamışlar, o demeç külliyen yalan, İdare Mahkemesi'nin Erdoğan Parkı'yla ilgili vereceği kararı bildiğimi yazmışlar. Resmen bu yalandır, ben İdare Mahkemesi'nden konunun olumlu sonuçlanabileceğini umut ettiğimi söyledim. Bunları yapmayınız. Bunlar basın etiğine sığmaz'' diye konuştu.
    
     -BELEDİYENİN BORCU
    
     Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sedefçi, bir gazetecinin belediyenin borcunu sorması üzerine, görevi devraldığında belediyenin 40 milyon TL borcu olduğunu, şu anda ise bunun 8 milyon TL'ye düşürdüklerini belirtti.
    
     -''İSPATLANIRSA ADAYLIKTAN ÇEKİLİRİM''
    
     Kıbrıs'ta mal varlığı ile ilgili söylemlerin olduğu hatırlatılması üzerine de Sedefçi, ''İspatlandığı anda hem belediye başkanlığından istifa ederim hem de adaylıktan çekilirim. Eğer şerefi varsa ispatlar, ispatlamazsa ben bir şey demiyorum. Kıbrıs'ta bir toplu iğnem olduğu ortaya çıksın ben görevimden ayrılacağım. Benim şuan da bir evim var, bahçe evim var, 60 -70 bin TL param var. Kaleiçi'nde bir daireden babadan 5'te 1 hissem var. Krediyle aldığım evimin borçlarını ödüyorum. Bırakın yatı sandalım çıksın adaylıktan çekilirim'' diye konuştu.
aa