Edirne Belediyesi güreşçilerinden üstün performans

Edirne Belediyesi'nin genç güreşçileri İpsala'da düzenlenen 'İpsala Kel Aliço Pehlivanı Anma ve Yağlı Güreşler Festivali'nde dereceye girerek büyük bir başarı elde ettiler.


HABER MERKEZİ
. Aliço Pehlivan Köyü’nde gerçekleşen ve 13 kategoride 189 pehlivanın mücadele ettiği güreşlerde Edirne Belediyesi güreşçileri üstün performans gösterdi.
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi genç güreşçilerin elde ettiği başarıların ilerisi için bir gösterge olduğunu belirterek yeni yıldız güreşçilerin ülkemiz ve kentimiz adına yetiştiğini ifade etti. Gençlerimizin sporla daha çok ilgilenmeleri ve bu alanda daha büyük başarılara imza atmaları için belediye olarak her zaman destek olduklarını belirten Sedefçi;
“Amacımız Edirneli güreşçiler yetiştirmek ve genç yetenekleri Türk sporuna kazandırmaktır. Alt yapıdan yetişen gençlerimizin ileride ülke genelinde ve Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerimizde başarılar elde edeceğine inanıyorum. Hocamız başta olmak üzere tüm çocuklarımızı bu başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.
Birbirinden çekişmeli geçen ve renkli görüntülere sahne olan festival de, Sedat Çelik Deste Büyük Boy’da 3’ncü, Ayhan Aktürk Tozkoparan’da 1’nci, Serkan Makas ise Minik 2’de 2’nci oldu. Güreşçiler katkılarından dolayı Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye teşekkür etti. (s)