Edirne Belediyesi personeline ''AB KRİTERLERİNDE'' eğitim

Türkiye-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Ortak Küçük Projeler Fonu kapsamında, ''Kurumsal ve Sosyal İletişimi Geliştirmek Projesi' çerçevesinde, Edirne Belediyesi çalışanı 25 kişi Bulgaristan'ın Yambol kentinde eğitim alıyor. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaptığı açıklamada, Zabıta Müdürlüğü ile Çevre Müdürlüğü'nden 25 personelin proje kapsamında Yambol'a gittiğini bildirdi.



Sedefçi, Yambol Belediyesi yetkilileri ve çalışanları ile birlikte personelin kentteki üretim ve arıtma tesislerinde incelemelerde bulunduklarını ve belediyecilik uygulamaları hakkında bilgi aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:
''Personelimiz Yambol yakınındaki bir başka belediyede de incelemelerde bulunacak. Karşılıklı olarak yapılan bu eğitimler çok yararlı oluyor. AB normlarında belediyecilik hizmetlerini yerinde gören personel, komşu ülke meslektaşları ile de tanışma imkanına sahip oluyor. Bir dostluk köprüsü daha kuruluyor. 28.456 avroluk proje kapsamında, 8 ay süreli eğitim kapsamında daha önce Türkiye'de de çalışma yapılmıştı.
Amacımız vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunmak. Edirne halkı, AB normlarına uygun, kaliteli hizmeti almayı hak ediyor. Ülkemizin en batısında, Avrupa kıtasında yer alan kentimizdeki bütün hizmetlerimizi daha da ileriye götürüp, kaliteyi arttırmak için uğraş veriyoruz. Edirne'mizi, bugüne kadar yaptığımız hizmetlerle bir Avrupa kentine yakışır konuma getirdik.
Belediyecilik hizmetlerinin yanında personelin vatandaşlarımıza verdiği hizmeti de en üst seviyeye çıkarmanın gayretindeyiz. Ortaya koyduğumuz projelerin tamamlanması sonucunda kentimizin görünümüyle birlikte, görev yapanların da eğitimini geliştireceğiz.''     
     -PROJE-    
Sedefçi, projenin temel amacının Edirne ve Yambol şehirleri arasındaki ''kardeş şehir'' ilişkisini, iki belediye çalışanlarının desteğiyle geliştirmek olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     ''Aynı zamanda belediyeler arası, bilgi ve deneyim alışverişi ve iletişimin farkındalığı sağlanarak, çalışanların kapasitesini arttırmak amaçlanmıştır. Bu temel amaca ulaşılması doğrultusunda çalışma yapacak belediyelerin AB ve uluslararası ilişkiler büroları aracılıyla uzun vadeli olarak iş birliği oluşturması hedeflenmektedir. Projenin hedef kitlesi her iki belediye birimlerinin çalışanlarıdır. Her iki taraftaki belediyenin ihtiyaç duyduğu ve paylaşılacak olan deneyimlerin tespiti yapılarak, bu amaca yönelik olarak bilgilendirme toplantıları, eğitim çalışmaları düzenlendi. Projemiz bu doğrultuda, belediye çalışanlarının kapasitelerinin, verimliliğinin ve işin farkındalığının artırılmasını hedeflemektedir.''
Proje kapsamında, Edirne ve Yambol belediyelerinin ilgili birimlerinde eğitim alacak personele 2'si Edirne'de 2'si Yambol'da olmak üzere, teorik ve uygulamalı toplam dört eğitim toplantısı düzenlendi. 29 Temmuzda Yambol'da başlayan ve bugün sona erecek etkinliğin projeyle ilgili son toplantı olduğu bildirildi.
Bu eğitimler sonucu toplanan veriler ortak bir web sayfasında yer alacak. Ayrıca projeyle ilgili broşür ve CD'ler hazırlanıp çevre belediyelere, yerel kurum ve kuruluşlarla basına gönderilecek. aa