Edirne buz pistine döndü

Edirne'de dün Sabah saatlerinde görülen hafif yağmur sıfırın altında olan sıcaklık nedeniyle buza döndü

Edirne'de, sabah saatlerinde görülen hafif yağmur sıfırın altında olan sıcaklık nedeniyle buza döndü. Tüm yollar ve araçların üzeri buz tabakasıyla kaplanınca sabah okula ve işine gitmek isteyen çok sayıda kişi düşerek yaralanırken, 100 kadar maddi hasarlı ve yaralamalı kaza meydana geldi.
     Edirne'de, kar yağışının ardından hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ve bu sabah saatlerinde hafif yağış nedeniyle yollarda oluşan gizli buzlanma kent merkezi ile şehirlerarası ve ilçelerde ulaşımı olumsuz etkiledi.
     Kent merkezi, D-100 Karayolu ve Edirne-İstanbul Tem Otoyolu'nda 4'ü yaralamalı yaklaşık 100 trafik kazası meydana geldi. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri sürücüleri zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları yönünde uyarıyor.
     Kapıkule Sınır Kapısı ile Havsa ilçesi arasındaki TEM Otoyolunda buzlanma olduğu ve Karayolları ekiplerince bu bölgeye 46 ton tuz atıldığı belirtildi.
     Edirne Belediyesi ekipleri de buzlanmaya karşı akşamdan bu yana şehir merkezinde tuzlama çalışması yapıyor. Belediye yetkilileri yollara buzlanmaya karşı yaklaşık 50 ton tuz atıldığını bildirdiler.
     Ancak, ana arterlere atılan tuz sayesinde sıkıntı olmazken, kaldırımlarda ve ara sokaklarda oluşan buzlanma, vatandaşların araçlarıyla veya yaya olarak buralardan geçmelerini zorlaştırıyor.
     Soğuk hava nedeniyle kentteki süs havuzları ile Tunca Nehri'nin bazı kesimleri buz tuttu. Meriç Nehri'nden ise buz kütleleri akıyor.
     Bu arada, Edirne'de yollardaki buzlanma nedeniyle kayarak düşen 25 kadar vatandaş hastanelere başvurdu. Omzu çıkan ve ayak bileği kırılan 4 kişi hastanelerde ameliyata alındı. Diğer yaralanan kişilerde ise yumuşak doku zedelenmesi ve kas spazmı rahatsızlığı yaşadığı belirtildi.
     Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının gece -4 derece, gündüz 0 derece olduğunu bildirdiler. Yetkililer, Edirne'de yağışların devam edeceğini ve hava sıcaklığında artış olacağını kaydetti.