Edirne CHP´de deprem

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Merkez İlçe yönetim kurulu karar defteri ile Temmuz 2007 seçimlerinin harcamalarının işlendiği hesap defterinin kaybolması ile ilgili parti içinde başlayan disiplin soruşturması ihraç kararları ile sonuçlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe yönetim kurulu karar defteri ile Temmuz 2007 seçimlerinin harcamalarının işlendiği hesap defterinin kaybolması ile ilgili parti içinde başlayan disiplin soruşturması ihraç kararları ile sonuçlandı. CHP L Disiplin Kurulu Merkez İlçe eski Başkanı Erdal Akgün, İlçe Sekreteri Mehmet Geçmiş ve İlçe Muhasibi Nurten Kaya’yı partiden kesin ihraç etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu Karar Defteri ile Hesap Defteri’nin kaybolduğu iddiaları üzerine Milletvekili Bilgin Paçarız ve parti üyesi İlhami Duranlar İl Disiplin Kurulu’na yazılı olarak başvurdu. CHP İl Genel Meclisi aday adayı İlhami Duranlar, partinin karar ve hesap defterlerinin kendisinin aldığı yönünde parti içinde dedikodular yapıldığını ve bunun CHP İl Disiplin Kurulu tarafından araştırılmasını istedi.
KURUL HAREKETE GEÇTİ
Milletvekili Paçarız ve Duranlar’ın yazılı başvurusu üzerine disiplin kurulu harekete geçti. CHP Merkez İlçe Sekreteri Mehmet Geçmiş bu dönemde il yönetim ve disiplin kuruluna sözlü olarak başvurup yapılan yazılı başvuruların geciktirilmeden işleme konulmasını istedi.
Defterler Ortada Yok
CHP Edirne İl Disiplin Kurulu bunun üzerine merkez ilçe yöneticilerinin tek tek ifadesini aldı. Merkez İlçe Yönetim Kurulu’ndan karar defterini ve seçim dönemi dahil hesapların birer örneklerini istedi. Ancak aradan geçen uzun süreye rağmen ilçe yönetimi disiplin kuruluna defterleri ‘bulunamadığı’ için teslim etmedi. CHP İlçe Yönetim Kurulu, ayrıca son yapılan kongrede hesapların ‘ibra’ edildiğini ileri sürerek, yeni bir inceleme yapılmasının doğru olmadığını bildirdi.
Hesaplar Şeffafmı?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Temmuz 2007 seçimlerinde kullanılmak üzere gönderilen paraların harcanması ile ilgili parti içinde yapılan spekülasyonların önüne geçmek için disiplin kurulunun yaptığı talep geri çevrildi. Bunun üzerine parti içinde seçim hesapları ile ilgili kafalar karıştı. Seçim hesaplarının detaylı olarak işlendiği defterlerin parti binasından kaybolması sonrası ortaya çıkan durum disiplin kurulu tarafından da araştıramadı.
Kesin İhaç Kararı Alındı
Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Disiplin Kurulu bu gelişmeler üzerine Tacettin Çalım başkanlığında 9 üyesi ile toplanarak dosyadaki ifadeleri de değerlendirdikten sonra, dönemin Merkez İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Akgün, İl Genel Meclisi aday adaylığı için Merkez İlçe Sekreterliği görevinden istifa eden Mehmet Geçmiş ile, Merkez İlçe Muhasibi Nurten Kara’yı parti tüzüğü hükümlerine göre partiden kesin ihraç edilmesi yönünde karar aldı.  İl Disiplin Kurulu ayrıca Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Meclis Üyesi Namık Kemal Döneleken, Murat Kocabaş ile CHP’den belediye başkan adayı olacağını basın toplantısı ile açıklayan ancak resmi başvuru yapmayan Mübeccet Güzey, Belediye Meclis Üyesi Fethi Tahan’a kınama cezası verildi. Parti tüzüğü hükümlerine göre kınama cezası alan üyeler 1 yıl süreyle partide herhangi kurulda görev alamıyor, seçme ve seçilme hakkını kullanamıyor

(sm)