Edirne CHP'de şok sarsıntı sürüyor

Edirne de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yaklaşan yerel seçimler öncesi "liste krizi"yle karşı karşıya kaldı. CHP'de Mine Hepgüllü  İstifa kararının ardından  Edirne il genel meclisi üyesi Sami Aladağ da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) istifa etti.

Edirne İl Genel Meclisi Üyesi ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sami Aladağ ‘’2004 yılında yapılan mahalli seçimlerde üyesi bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden 3. sıradan İl Genel Meclis Üyesi seçildim. İlk defa Edirne’de 5 İl Genel Meclis Üyesinden üçünü benim 3. sırada olmam nedeni ile Cumhuriyet Halk Partisi almıştır” dedi.
İstifa edip, çalışmalarına bağımsız olarak devam edeceğini belirten Aladağ “5 yıllık zaman içerisinde Cumhuriyet Halk Partisinin ilkeleri doğrultusunda Edirne İl Genel Meclisi’nde görev yaptık. Cumhuriyet Halk Partisini savunduk. Bunlara Hamdi Sedefçi’nin çiçekleri de dahil. Meclis Üyesi seçildiğim günlerde gördüğüm en büyük eksikliklerden biri de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Edirne tarımı ve hayvancılığı hakkında hiçbir politika ve çalışmasının olmamasıydı” dedi.
Aladağ şöyle konuştu; “5 yıl boyunca Edirne tarımı ve hayvancılığını her yönü ile Birlik Başkanı olmam sıfatımla da Edirneli seçmenimize anlatarak onların bilgilendirilmesini Partimin çiftçiye yüzünün dönmesini sağlayarak, tarım ve hayvancılık politikalarına yön vermeye çalıştım. 5 yılın sonlarına yaklaştığımız bugünlerde gittiğimiz yolun 1 arpa boyu kadar yol olduğunu gördüm. Bir partili olarak ve bir seçmen olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir kitle partisi olmaktan uzak, Milletvekilleri ve Belediye Başkanı’nın partisi olduğu görüşüne vardım.
5 yıl boyunca kendisini kitlelerin partisi olarak gördüğüm CHP 5 yılsonunda kitleleri bir tarafa itmiş, kişilere hizmet eder duruma gelmiştir. Bunun da başlıca sorumluları Milletvekili Rasim Çakır, Milletvekili Bilgin Paçarız ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’dir. 29 Mart seçimlerinde parti oy kaybettiği takdirde bunun sorumlusu da bu 3 kişi olacaktır. Bugün bu üçlü zihniyet kitlelere hitap etme değil de kendi koltuklarını sağlamlaştırma çabasına girmişlerdir.  
2009 yılı mahalli seçimlerinde şahsıma layık görülen İl Genel Meclisi’ndeki sıralamadan Cumhuriyet Halk Partisinin bir kitle partisi olmayıp kişilerin partisi durumuna dönüştürüldüğünü ne yazık ki üzülerek görmüş bulunmaktayım. 5 yıl boyunca şeref duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Şahsıma reva görülen sıra çok incitici, gayri etik olup bundan sonraki çalışmalarıma Bağımsız olarak devam edeceğimi bildirir, saygılarımı sunarım.

* “CHP’nin 1500 oy kaybı var”

CHP ben ve sevenlerim tarafından Edirne’de 1500 oy kaybetmiştir.
Benim sevenlerimin benim desteklediğim şahıslara oy atacağını biliyorum ve bundan eminin kesinlikle hiçbir partiye geçmek gibi bir gayretimizin olmadığını herkesin bilmesini isterim. Dün geceden beri sayısız telefonlar aldım ve istifa kararımı açıklamam konusunda idi ama ben bunu  bu şekilde olamayacağını anladım ve partimden istifa ediyorum, il genel meclisi üyeliğime de 29 Mart tarihine kadar bağımsız olarak devam edeceğim.

Erdal Akgün olayı

Erdal Akgün’e yapılan haksızlıklardan sonra beraber partiden istifa etme isteğimi kendisine söyledim ama Erdal bunu yapmadı. Çalınan defterler ve daha sonra ortaya disiplin kuruluna atılması ve Ankara’dan gelen baskılar listelerin değişmesine sebebiyet verdi. Daha sonrada bu liste ortaya çıktı. İstifaların artacağını düşünüyorum.” (mhç)