Edirne'de 2 doğal gaz kuyusu daha açılıyor

Merkezi Ankara'da bulunan Merty Energy Petrol Arama Eğitim ve Servis Hizmetleri AŞ, geçen yıl Edirne'nin Süloğlu ilçesi civarında açtığı 5 kuyuda bulduğu doğal gazın ardından, bu yıl içinde 2 yeni doğal gaz kuyusu daha açacak.

    Merty Energy'nin Operasyonlar Müdürü Tayfun Atalay, yaptıkları sismik çalışmaların ardından açtıkları kuyularda doğal gazı bulmalarıyla bölgeye olan ilgilerinin arttığını söyledi.
     Zahmetli ve ekonomik gideri yüksek olan doğal gaz arama çalışmalarının meyvesini doğal gaz bularak aldıklarını ifade eden Atalay, Türkiye'nin değişik noktalarında doğal gaz ve petrol arama çalışmalarını yürüttüklerini, Edirne'de 5 kuyuda buldukları doğal gazın ardından bu yıl içinde 2 yeni kuyu daha açacaklarını belirtti.
     Süloğlu ilçesinin kuzeyinde açacakları 2 doğal gaz kuyusunun her birinde 50'şer kişi çalışacağını bildiren Atalay, şunları söyledi:
     ''2 kuyunun maliyeti 3 milyon doları bulacak. Yaklaşık 1200-1300 metre toprağın altına inilerek doğal gaz aranacak. Daha önce doğal gaz bulduğumuz 5 kuyu ve açılacak olanlarla birlikte doğal gazın nasıl ve hangi amaçlı kullanılacağı yönünde bir karar vereceğiz. Doğal gazımız sanayi, evlerde veya enerji üretiminde kullanılabilecek. Bunun kararını henüz vermedik. Hangi kararı verirsek verelim sonuçta ülkemiz, sanayicimiz ve halkımız kazanacak.''