Edirne'de 2 spor tesisi birden açıldı

Edirne'de Sarayspor Tesisleri ile Saraçhane Sentetik Çim Sahası törenle açıldı.



İlk açılış töreni, Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün gelir düzeyi düşük mahallelerinde suç oranını aşağı seviyelere çekmek için 2005 yılında uygulamaya koyduğu spor aracılığıyla suçu önleme projesinin ürünü olan Saray Spor Kulübü'nün tesislerinde gerçekleştirildi.
Edirne Valisi Mustafa Büyük, Sarayspor'un Acıçeşme Mezarlığı yanında Spor Toto Teşkilatı'nın katkılarıyla yapılan spor tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, spor tesisleri açılışlarında ayrı bir mutluluk duyduğunu belirtti.
Vali Büyük, Sarayspor tesislerinin yapımında, bir çok kurum ve kuruluşun emeği olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Fikir ortaya konulduktan sonra Spor Toto Teşkilatı'ndan gönderilen para bu tesisin yapımında büyük katkılar sağladı. AK Parti Milletvekili Necdet Budak'ın, İl Özel İdaresi'nin, Edirne Belediyesi'nin adeta yarışırcasına bu projede yer almaları isteklerini gördük. Demek ki doğru iş yapıldığında herkes bunun içinde yer almak istiyor. Geleceğe yönelik ümidimizi artıran gençlerimizin eğitimine önem veriyoruz. Edirne eğitimde iyi noktaları yakalıyor. Spor ve eğitimi bir arada götürdüğümüzde başarıların arttığını görüyoruz.''
Edirne AK Parti Milletvekili Necdet Budak da, iktidarın spor alanında Türkiye'de olduğu gibi Edirne'de de büyük yatırımlar yaptığını belirtti.
Sarayspor Kulubü Başkanı İlyas Akmeşe ise tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Sarayspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Hakan Öndoğan da Sarayspor sayesinde, dar gelirli ailelerin yaşadığı semtlerde görülen suç oranlarının düştüğünün gözlendiğini belirtti.
Konuşmaların ardından, Sarayspor Kulübü sporcularına Vali Büyük tarafından, malzeme yardımı yapıldı.
Sarayspor Kulübü halı saha ve tesislerin açılışı Vali Büyük, Milletvekili Budak, Edirne Belediye Başkanı Namık Kemal Döleneken tarafından yapıldı.
Tesisleri gezen protokol, Saraçhane Sentetik Çim Sahası açılışına geçti.
    
-SENTETİK ÇİM SAHA AÇILIŞI
Edirne Valisi Büyük, Saraçhane sentetik çam sahasında yaptığı konuşmada da Edirne'ye son dönemlerde spor alanında yatırımlar yapıldığın bildirdi.
Vali Büyük, İl Özel İdare'nin 600 bin liralık katkısıyla, sahanın sentetik çim saha haline getirildiğini ifade ederek, ''Bu saha amatör spor kulüplerimiz için büyük imkan oldu. Bu bizi yeni yatırımlara teşvik eden bir ilgiyle de karşılaştık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' dedi.
Milletvekili Budak da, sporun Türkiye - Ermenistan maçında da görüldüğü gibi dünya barışına da katkı sağlayan evrensel bir faaliyet alanı olduğunu belirtti.
Edirne Gençlik ve Spor Müdürü Emin Küçük ise Edirne'deki spor faaliyetlerini anlattı.
Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Hatipler de, amatör spor kulüplere yardımda bulunanlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, sahanın açılışı Vali Büyük, Milletvekili Budak ve Edirne Belediye Başkanı Vekili Döleneken tarafından yapılarak, ardından amatör spor kulüplerine yapılacak olan 100 bin liralık yardımı sembolize eden futbol topları dağıtıldı.
Açılış töreni, Edirne Milletvekili Budak ve Gençlik Spor İl Müdürü Küçük'ün de aralarında bulunduğu Edirne karması ile Edirne veteranları arasındaki gösteri maçının ardından son buldu.aa