Edirne'de 2008'de İnsan Hakları Kurulu'na başvuru olmadı

Edirne'de 2008 yılında İnsan Hakları Kurulu'na başvuru olmadı.

     Edirne Valisi Mustafa Büyük, Valilik bünyesinde faaliyet gösteren İnsan Hakları Komisyonu'nun her ay toplandığını söyledi.
     Toplantılarda insan hakları ihlaliyle ilgili gelen dilekçelerin incelendiğini ifade eden Büyük, ancak 2008 yılında kurula başvuru gelmediğini bildirdi.
     Kurul tarafından insan hakları konusunda toplumu bilinçlendirmek için geçen yıl sempozyum düzenlendiğini belirten Büyük, sempozyumda kadın ve çocuğa karşı yapılan olumsuz davranışların ele alındığını kaydetti.
     Vatandaşların insan hakları ihlali şikayetlerini internet üzerinden yapabildiklerini bildiren Büyük, Saraçlar Caddesi'ndeki PTT Başmüdürlüğü Binası yanında ve Hükümet Konağı'ndaki şikayet kutularına da dilekçe bırakabileceklerini söyledi.
    
     -''İNSANLAR NE YAPACAĞINI BİLMİYOR''-
    
     İnsan Hakları Kurulu Üyesi Avukat Ahu Durak, insanların hak ihlali gibi konularda bilinçli olmadığını, bu nedenle hakkını nerede arayacağını bilmediğini kaydetti.
     İnsanların bu tür kurumlara fazla güvenmediğini savunan Durak, şöyle konuştu:
     ''İnsanlar bir haksızlık yaşadığını düşündüğünde hakkını aramaya ya çekiniyor ya da ne yapması gerektiğini bilmiyor. Bu nedenle insanlara hakları en iyi şekilde anlatılmalı, yaşadıkları haksızlıkları nereye bildirmeleri gerektiği konusunda bilinçlendirilmelidir.''
aa