Edirne'de D1'ler A1'leri protesto etti

Edirne'de taşımacılık yapan D1 belgeli taşıyıcılar, A1 belgeli taşıyıcıları, kurallara uygun davranmadıkları gerekçesiyle protesto ettiler.



     Bir grup D1 taşıyıcı belgesi bulunan minibüsçü Trakya Üniversitesi Güllapoğlu yerleşkesi karşısında toplanarak, D1 belgeli taşıyıcıların kurallara uymadıklarını belirterek, durumu alkış ve korna çalarak protesto ettiler.
     Grup adına açıklama yapan, Trakya Taşımacılar Derneği Kurucu Başkanı Salim Altunhan, A1 taşıma belgesine sahip olan taşımacıların şehir içi duraklardan yolcu almasının kurallara aykırı olduğunu söyledi.
     Altunhan, A1 belgesi bulunan taşımacılara karşı olmadıklarını, amaçlarının kurallara herkesin uymaya davet etmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     ''Biz kimseye karşı değiliz, ama A1 belgesi olan bir yerden aldığı yolcuyu asgari 100 kilometre öteye götürmek zorunda. Çarşıdan alıp Havsa'ya götüremez, şehir içinden yolcu toplayamaz. Biz sıkıntılarımızı Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye ve Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya durumu anlattık, çözüm bulunmasını istiyoruz.''
aa