Edirne'de de Kadın Çiftçiler Yarışacak

Edirne Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Kadın çiftçiler Yarışması'nın 25 Şubat 2009 Çarşamba günü yapılacağı kaydedildi.

Kırsal alanda yaşayan ve çiftçilikle uğraşan kadın çiftçilerin sosyal aktivitelerini artırmak, İl Müdürlükleri tarafından kadın çiftçilere verilen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek ve kendilerine olan güven duygularını geliştirmek amacıyla  Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından81 İlde “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı bilgi yarışmasının bu yıl altıncısı düzenlenecek.
Bu yarışmanın ilk adımı olan İl yarışması 25 Şubat Çarşamba günü saat 13.30’da Edirne Ticaret Borsası Başkanlığında yapılacak. Yarışmaya, Merkez ve İlçelerimize bağlı 12 köyden 24 çiftçi kadın katılacak. Yarışmada dereceye giren kadın çiftçilerden birincilere 1’er büyük altın, ikincilere 1’yarım altın ve üçüncülere 1’er çeyrek altın ödül verilecek. Ayrıca diğer yarışmacılara da olanaklar ölçüsünde çeşitli ödüller verilecek.
Yarışmaya katılacak kadın çiftçilerin 18 yaşını doldurmuş olması en fazla lise mezunu olup (Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı Ev Ekonomisi Meslek Liseleri hariç) herhangi bir yüksek öğrenim kurumunda kaydının bulunmaması, köyde ikamet ediyor olması ve çiftçilik yapıyor olması gerekiyor.
Bu yarışmada birinciliği kazanacak olan köyü temsil eden çiftçi kadınlarımız 16 Nisan 2009 günü Kocaeli’nde düzenlenecek olan Bölge finalinde Edirne’yi temsil edecekler. (s-ay)