Edirne'de kadın sığınma ve konukevi açılacak

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bir ay içerisinde Kadın Sığınma ve Konukevi'nin açılacağını bildirdi.

     Sedefçi, yaptığı yazılı açıklamada, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nda Sığınma Evlerinin yaygınlaşmasını sağlamak üzere birçok düzenleme yapıldığını belirtti.
     Kadının, sosyal eşitliğin, toplumsal uyumun ve kalkınmanın önemli yapı taşlarından biri olarak kabul gördüğünü ifade eden Sedefçi, günümüzde gelişmiş ülkelerde dahil olmak üzere kadınların 21. yüzyıla taşınan birçok sorunu bulunduğunu kaydetti.
     Bu sorunların en önemlisinin de kadına yönelik şiddet olduğunu belirten Sedefçi, ''Maalesef ülkemizde de kadına yönelik şiddet toplumumuzun önemli bir kesimini doğrudan ya da dolaylı etkileyen acil önlemler alınmasını gerektiren yaşamsal sorun niteliğini korumaktadır'' dedi.
     Her türlü ihtiyacı belediye tarafından karşılanacak olan Kadın Sığınma ve Konukevi'nin tadilatına başlandığını bildiren Sedefçi, bir ay içinde hizmete hazır duruma getirileceğini vurguladı.
     Sedefçi, 6 odadan oluşan ve 12 kişinin rahatça istifade edebileceği 140 metre karelik konukevinin tam teşekküllü mutfak, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi malzemeler ile donatılacağını belirtti.