Edirne'de MOBESE sistemi, Eylül ayında hizmete girecek

Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Elektronik Kent Güvenlik Sistemi'nin (MOBESE) bu ay itibariyle kurulmaya başlandığını belirterek, ''Edirne'yi her köşeden gözleyerek, suç oranını en aza indireceğiz'' dedi.


     Avcı, suç ve suçlularla mücadelede teknolojinin tüm imkanlarından faydalanmak için 2 yıldır MOBESE sistemiyle ilgili hazırlık yapıldığını bildirdi.
     MOBESE sistemi kurulumunun eylül ayında biteceğini ve hizmete gireceğini ifade eden Avcı, MOBESE projesinin hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve kent güvenliğinin sağlanmasına önemli ölçüde katkı sağlayacağını söyledi.
    
     -SINIR KAPILARINDA UÇAN KUŞTAN HABERDAR OLUNACAK-
    
     Avcı, Edirne merkez, Keşan ve Uzunköprü ilçeleri ile Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli sınır kapılarını da kapsayacak olan 106 kameradan oluşan MOBESE sisteminin emniyet hizmetlerinde verimliliği bir kaç kat daha yükselteceğini kaydetti.
     MOBESE sisteminin aynı zamanda belediye, jandarma, gümrük, sivil savunma gibi bir çok kuruma hizmetlerinde önemli katkılar sunacağını anlatan Avcı, şöyle konuştu:
     ''Edirne Polis Teşkilatı olarak genelde ülkemizin, özelde ise ilimizin güvenliğinin sağlanması konusunda tüm teşkilat mensuplarımız üzerlerine düşen görevleri en doğru şekilde yerine getirmektedir. Bu doğrultuda Edirne'de de kurulumuna başlanan MOBESE sistemi çalışmalarımıza büyük fayda sağlayacak. Böylece Edirne'yi her köşeden gözleyerek, suç oranını en aza indireceğiz.''