Edirne'de tredaş ile belediye arasındaki mühür krizi

Trakya Elektrik Kurumu (TREDAŞ) Edirne İşletme Müdürlüğü ekipleri, Makedonya Kulesi yanındaki trafoda meydana gelen elektrik arızasına, trafonun Edirne Belediyesince mühürlenmesi nedeniyle müdahale edemedi. Bunun üzerine 2 saat süreyle evlere ve çoğunluğu resmi olmak üzere çeşitli kurumlara elektrik enerjisi verilemedi.


TREDAŞ Edirne İşletme Müdürlüğü yetkilileri, Çavuşbey Mahallesi'ndeki Makedonya Kulesi'nin yanındaki trafoda arıza meydana geldiğini ve ekiplerin anında olay yerine gitmelerine rağmen trafonun mühürlü olması nedeniyle arızaya müdahale edilemediğini belirtti.
Arızaya müdahale edilememesi üzerine, Edirne Belediyesine, mührün sökülmesi için resmi yazı yazıldığını anlatan yetkililer, ''Yazı yazmamızın ardından trafodaki mühür söküldü ve arıza giderildi. Trafoda şartel yanığı arızası vardı. Elektrik enerjisi veremediğimiz bölgede çoğunlukla resmi kurumlar vardı. Arıza giderildikten 2 saat sonra bölgeye elektrik enerjisi verebildik'' dedi.
Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken, kent merkezindeki TREDAŞ'a ait bazı trafoların mühürlü olduğunu ve Makedonya Kulesi yanındaki trafonun da bunlardan biri olduğunu söyledi.
Makedonya Kulesi'nin tarihi olması sebebiyle daha önce belediyeye ait itfaiye birimini buradan başka bir yere taşıdıklarını bildiren Döleneken, şunları kaydetti:
''TREDAŞ'ın trafosunun buradan taşınması gerekiyor. Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kararıyla trafo, belediyemiz tarafından mühürlenmiştir. Söz konusu yerdeki trafoda arızanın giderilmesi için mührün kaldırılması gerekiyor. TREDAŞ bize mührün kaldırılmasını geç bildirmiştir. Bu nedenle abonelerin mağduriyeti söz konusu. Mührün kaldırılmasıyla ilgili yazı bize geldiğinde 5 dakikada mühür kaldırılmıştır.''
Bu arada çevredeki ev ve iş yeri sahipleri de elektriklerin kesilmesine tepki gösterdi. aa