Edirne'de üreticiler prim desteği bekliyor

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, ''ekim sırasında gübre atamamış üreticilerin, gübre almaları için primlerin biran önce ödenmesini istiyoruz'' dedi.

     Yardımcı, buğday ve arpa ekimi sırasında kuraklık nedeniyle bazı sıkıntıların yaşandığını ve son kar yağışıyla bu sıkıntıların ortadan kalktığını söyledi.
     Trakya'da en fazla kar yağışının Edirne merkez, Keşan, Uzunköprü ve Havsa ilçelerinde gerçekleştiğini ifade eden Yardımcı, ''Kar (buğdayın yorganıdır) der eskiler. Böyle bir dönemde buğdayın kar örtüsünün altında kalması çok iyi oldu. Çiftçi tabiriyle 10 kilogram üre attık gibi oldu. İnşallah iyi bir verim yaşanır'' dedi.
     Ekonomik şartların çiftçiyi olumsuz etkilediğini, buğday fiyatlarının biraz yükseldiğini ve yinede tatmin edici olmadığını bildiren Yardımcı, şunları söyledi:
     ''Şimdi üreticiye para lazım. Çiftçinin beklediği buğday ve ayçiçeği destekleme primler var. Ekim sırasında gübre atamamış üreticilerin, gübre almaları için primlerin biran önce ödenmesini istiyoruz. Primler sayesinde üretici gübresini alacak, hemde piyasa biraz canlanacak. Primlerin ödenmesinde çok büyük fayda var. Üretici destekleme primine borçlanıyor. Primler ödenirse, köylü gübresini alır, borçlarını öder.''