Edirne'de yıl içinde 16 tarihi ev yandı

Edirne'de yıl içinde 14'ü sabotaj sonucu olmak üzere 16 tarihi ahşap evin yandığı bildirildi.


Edirne İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları açıklamada, son aylarda tarihi evlerde çıkan yangınlara dikkati çekti.
Kentte çok sayıda tarihi ev bulunduğunu belirten yetkililer, kimsenin yaşamadığı ve kaderine terk edilen evlerden 16'sının bu yıl yandığını bildirdi.
Tarihi evlerdeki yangınlara müdahalenin ardından yapılan incelemelerde, yangınlardan 14'ünün sabotaj sonucu çıktığının belirlendiğini ifade eden yetkililer, şunları kaydetti:
''Sabotaj sonucu çıkan yangınları tinerci denilen kişilerin çıkardığını tahmin ediyoruz. Edirne tarihinde önemli yer tutan ahşap evlerin bu şekilde yanıp kül olması çok üzücü. Ancak yapılan müdahalelere rağmen evlerin ahşap olması nedeniyle zarar çok büyük oluyor. Yangın tamamen kontrol altına alındığında geride pek bir şey kalmıyor.''
İtfaiye yetkilileri, bu yıl Edirne'de 200 arazi yangını çıktığını, bunlar arasında bin dönüm anız, 108 dönüm buğday ekili tarla ile kuru ot ve çöplük yangınlarının bulunduğunu belirtti.
Ayrıca 16 araç, 43 baca, 143 betonarme bina, 14 kagir bina yangını meydana geldiğini bildiren yetkililer, çeşitli intihar olayları ve kurtarma çalışmaları dahil toplam 545 olaya müdahale edildiğini kaydetti.
Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde idareci, şoför ve itfaiye eri olarak 38 personel görev yapıyor. Müdürlükte 2 öncü, 2 merdivenli araç, 2 su tankeri ve 1 hizmet aracı bulunuyor. aa