Edirne'den ABD'ye giden Türk heyeti hoşgörüyü anlatıyor

ABD Başkanı Barack Obama'nın yarın vereceği 57. ''Ulusal Dua Kahvaltısı''na katılmak üzere ABD'ye giden Türk heyeti, çeşitli toplantılara katılarak, Türkiye'deki hoşgörüyü anlatıyor.

    Türk heyetinde yer alan Edirne Barosu avukatlarından Hüseyin Sıragezen, telefonla yaptığı açıklamada, ABD'de Türk heyetinin çok sıcak karşılandığını söyledi.
     Sıragezen, yarın yapılacak kahvaltı öncesi, Washington'da çeşitli toplantılara katıldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     ''National Prayer Breakfast (Ulusal Dua Kahvaltısı) toplantıları için geldiğimiz ABD'nin Washington kentinde birçok karşılama törenine katıldık. Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu, Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve değişik ülkelerden bakan ile milletvekilleri gibi üst düzey devlet adamları da bu toplantılara katılıyor. Türk heyeti olarak hepsiyle görüşmelerimiz çok iyi ve sıcak bir şekilde sürüyor. Burada katıldığımız tüm toplantılarda Türkiye'deki hoşgörü ortamını anlatıyoruz. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, katıldığımız bu toplantıların birinde yaptığı konuşmada, dinler arası diyalog ve hoşgörünün öneminden bahsetti. Edirne'de farklı dinlere mensup kişilerin yaşamlarıyla ilgili bilgi verdi.''
     Bu arada, Yardımcı'nın ABD KOngresi Üyesi Robert Wexler ile de bir görüşme yaptığı bildirildi.
     Obama'nın yarın vereceği Ulusal Dua Kahvaltısı'na Edirneli Avukat Sıragezen'in yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yardımcı ile Edirne'deki Sveti Georgi Kilisesi Rahibi Aleksandır Çıkırıkta katılacak.