Edirne'den, Tekirdağ'a Bisiklet Turu

Edirneli bisikletçiler, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ'a bisiklet turu düzenledi.

 


Edirne Bisiklet Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadrettin Alıcı yaptığı açıklamada, ormanların bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağı olduğunu bildirdi.
Kullandığımız kalemden, defter-kitaba, sandalyeden, yemek yediğimiz masayı ve saymakla bitiremeyecek yüzlerce ihtiyacın ormanlardan karşılandığını ifade eden Alıcı, ormanların, aynı zamanda binlerce bitki ve hayvanın barındığı yerler olduğunu belirtti.
Milli servet ormanların yok edilmemesi, bu doğal varlığın korunması, gelecek kuşakların yeşile hasret kalmaması için,toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne-Tekirdağ arasında bisiklet turu gerçekleştirdiklerini vurgulayan Alıcı, bu tura toplam 19 sporcunun katıldığını ifade etti.
Lüleburgaz'da Lüleburgaz Bisiklet Topluluğu'nca karşılandıklarını ve yanlarında götürdükleri fidanları bu ekibe teslim ettiklerini anlatan Alıcı, ''Daha sonra Tekirdağ'a hareket eden 19 bisikletli arkadaşımız havanın yağışlı ve rüzgarlı olmasına rağmen turu başarıyla tamamlayarak Edirne'ye döndüler'' dedi.aa