Edirne emniyet müdürü yazıcı göreve başladı

Bolu İl Emniyet Müdürü iken Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Edirne'ye atanan Mehmet Yazıcı, kente gelerek görevine başladı.



Edirne Emniyet Müdürlüğü önünde İl Müdürü Vekili Nurhan Güler, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, emniyet amirleri ve polisler tarafından karşılanan Yazıcı, daha sonra makamına geçti.
    
MEHMET YAZICI KİMDİR?
    
Edirne İl Emniyet Müdürlüğüne atanan, 1952 Sivas Hafik doğumlu Mehmet Yazıcı, İlk ve Orta öğrenimini Hafik ilçesinde yaptı. 1967 yılında Polis Kolejine giren Yazıcı, 1970 yılında Polis Kolejini, 1973 yılında da Polis Akademisini bitirdi.
Polis Enstitüsü ve Polis Koleji Müdürlüğü, Balıkesir ve Muş Emniyet Müdürlükleri ile Emniyet Genel Müdürlüğünde Komiser rütbesi ile görev yaptı. 1978-1979 yılında Rabat/Fas, 1979-1980 yıllarında da Fransa'da (Paris) koruma ataşesi olarak görev yaptı. 01 Nisan 1992 tarihli kararname ile Sinop İl Emniyet Müdürlüğüne, 02 Ağustos 1998 tarihinde Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğüne, 07 Ağustos 2000 tarihinde Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne atandı. Bu görevleri sonrası Bolu İl Emniyet Müdürlüğünde 27 Aralık 2003 tarihinde göreve başladı.
Türkiye'de, değişik branş eğitimleri, ABD/Louisiana'da Üst Düzey Yönetici eğitimi amaçlı kurslar gören Yazıcı'nın, okul ve mesleki dönemlerinde başarılarından dolayı takdirname ve maaş taltifi ödülleri bulunuyor.
Eşi Emniyet Teşkilatından emekli olan Yazıcı'nın bir kız ve bir erkek olmak üzere iki çocuğu bulunuyor. Yazıcı, Fransızca biliyor. aa