Edirne Emniyeti Cansuyu olmaya devam ediyor

Cansuyu Projesi kapsamında düzenlenen seminerler bu kez de Yıldırım Beyazıt Kazanova Spor Kulübü'nde gerçekleştirildi. İki seneyi aşkın bir zamandır Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi'nin yürütmüş olduğu...

HABER MERKEZİ
Cansuyu Projesi kapsamında düzenlenen seminerler bu kez de Yıldırım Beyazıt Kazanova Spor Kulübü’nde gerçekleştirildi.
İki seneyi aşkın bir zamandır Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi’nin yürütmüş olduğu “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” amacıyla düzenlenen Kahve Seminerlerinin altıncısı Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Mahalle Muhtarı İsmail Keçeci’nin de katılımıyla Kazanova Spor Kulübü’nde düzenlendi. Mahalle sakinlerinin geniş katılımı ile gerçekleşen seminere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Mahalle sakinleri, Emniyet’in yapmış olduğu çalışmalardan dolayı mahallelerinde ki madde kullanımı konusunda önemli ölçüde azalmaların olduğunu belirtirken, Edirne Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Aile Danışmanlık Biriminin verdiği eğitimler de mahalle halkının özellikle anne ve babaların bilinçlenmesi hususunda önemli katkıları olduğunu söyleyerek teşekkür ettiler.
Uzm. Psk. Danışman Selvi; Bağımlılığa giden yolun en sıkıntılı ve en zayıf olduğunuz anlarda arkadaş kurbanı olarak başlayabildiğini belirterek uyuşturucu madde sizin sorunlarınızı azaltmaz tam tersi birde üstüne madde kullanımı gibi çok daha ciddi bir sorun meydana getirir dedi. Vatandaşlara çocuklarını nasıl korumaları gerektiği ile ilgili de bilgiler verdi.
Polis Memuru Barışık Demir ise; Her türlü kaçak ürün ve bağımlılık yapan maddelerin finans kaynağının terör ve terör örgütleri olduğunu belirterek gençleri uyanık olmaya davet etti. Emniyetin her türlü ihbarı değerlendirdiğini söyleyerek bu gibi durumlarda vatandaşları polisle işbirliği içinde olmaları gerektiğini vurguladı.
Bu seminerlerin devam edeceği ve vatandaşlara farklı konularda da eğitim seminerleri verileceği bildirildi. (s.e.)