Edirne Emniyetinden acil müdahalelere karşı özel tim

Edirne Emniyet Müdürlüğü bünyesinde acil müdahalelere karşı 20 kişilik özel bir tim oluşturuldu. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı'ndan gelen ekip eğitim çalışmalarına başladı.

Eğitimlerini tamamlayan polis kursun son gününde özel harekâtçıların gözetiminde bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikata gereği, operasyon öncesinde metruk binada şüpheli ve silahlı şahısların bulunduğu ihbarını alan ekipler harekete geçti. Binanın etrafında mevzilenen özel eğitimli polis, şahısların teslim olması için çağrıda bulundu. Çağrılarına olumsuz cevap alan polis, kollara ayrılarak önce güvenliği sağladı. Sonra binaya girmeye başladı. Edirne Valisi Mustafa Büyük, Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın izlediği operasyonda polis bina içerisindeki şahısları silahları ile birlikte etkisiz hale getirdi.
Operasyonu izleyen Vali Mustafa Büyük, polisin acil müdahalelere karşı hazırlıklı olması amacıyla yapılan bu uygulamanın önemli olduğunu belirtti. Büyük, "6 ay önce bu konu gündeme geldi. Arkadaşlarımız verilen kurstan sonra eğitimlerini almış oldular. Hazırlanmış oldular. Uygulama, istenmeyen bu tür durumlarda en güçlü şekilde müdahale edebileceğimizi gösteriyor." dedi.
Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da güvenlikle ilgili herhangi bir sorunlarının bulunmadığını belirterek, "Ama olursa, buna müdahale edecek bir time ihtiyaç duyduk. Arkadaşlar eğitimlerini tamamladılar. Bu da eğitimin bir parçası idi. Timimiz mevcut olsun, ama Allah lazım etmesin. 6'şar timden oluşan 20 kişilik bir ekibimiz var." diye konuştu.(ay)