Edirne Güreş Eğitim Merkezi gün sayıyor

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Küçük, yapımına 2007 yılında başlanan Güreş Eğitim Merkezi'nin inşaatının yüzde 80'inin tamamlandığını belirterek, ''Merkezin tamamlanmasıyla Edirne güreşçileriyle de marka olacak'' dedi.


Küçük, yaptığı açıklamada, Edirne Güreş Eğitim Merkezi'nin yapımına Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün büyük önem verdiğini söyledi.
Güreş Eğitim Merkezi faaliyete geçtiğinde Edirne'nin birçok spor branşına ev sahipliği yapacağını ifade eden Küçük, ''Mimar Sinan Spor Kompleksi içine yapımına başlanan merkezimiz 4 milyon 986 bin TL'ye ihale edilmişti. Şu anda yüzde 80'i tamamlanan merkez, 1 Kasım'da bize teslim edilecek'' diye konuştu.
5 kat olarak inşa edilen merkezin 70 yatak kapasiteli olacağını anlatan Küçük, merkezle ilgili şu bilgileri verdi:
''Merkezde 3 spor ve 1 kondisyon salonu, sauna, sosyal tesisler, idari binalar, konferans ve sineme salonları ile restoran bulanacak. Merkezimiz 5 yıldızlı otel kalitesinde olacak. Aynı zamanda Türkiye ve Balkanlar'daki tüm spor branşlarına hizmet verebileceğiz. Şehrimizde ritmik cimnastik, judo, tekvando, okçuluk, masa tenisi ve diğer salon sporları daha iyi imkanlara kavuşacak.''
Merkez bünyesinde güreş okulu açılacağını belirten Küçük, ''Böylece yağlı güreşin olimpiyatları olarak kabul edilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde söz sahibi sporcuları yetiştirme imkanına kavuşacağız. Bu yıl 6 Edirneli güreşçimiz Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde dereceye girdi. Merkezin tamamlanmasıyla Edirne güreşçileriyle de marka olacak'' diye konuştu.
Küçük, merkezin 70 yatak kapasitesine ilave olarak aynı kompleks içindeki kamp eğitim merkezinin mevcut 68 yatağının da eklenmesiyle çok sayıda sporcu ve antrenörü aynı anda konaklama imkanına kavuşacağını kaydetti. aa