Edirne İl Encümeni kararları açıklandı

Edirne İl Encümeni; Perşembe günü toplantı. İl encümeninin aldığı kararlar Edirne İl Özel İdaresi tarafından açıklandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin Başkanlığında, Üyelerden Müjdat Kahve, Necmi Kolcu, İlker Pencik, Hasan Çörek, Hüsamettin Demirkan’ın katılımlarıyla Perşembe Günü saat 14.00’ da toplandı.
Toplantıda alınan kararlar İl Özel İdaresi tarafından açıklandı. Edirne il encümeninin aldığı kararlar şu şekilde;
“Keşan İlçesi Yerlisu İlköğretim Okulu hizmet binasının her türlü bakım ve onarımını yapmak, elektrik ve su giderlerini karşılamak plan ve projelerinde herhangi bir değişiklik yapmamak ve ihtiyaç duyulduğunda derhal boşaltılmak kaydıyla Bahri Uygar’a 1 yıllığına kiraya verilmesine, oybirliği ile karar verildi.
Lalapaşa İlçesi Süleymandanişment köyü İlköğretim Okulu hizmet binasının her türlü bakım ve onarımını yapmak, elektrik ve su giderlerini karşılamak plan ve projelerinde herhangi bir değişiklik yapmamak ve ihtiyaç duyulduğunda derhal boşaltılmak kaydıyla Durak İnanç’ a 1 yıllığına kiraya verilmesine, oybirliği ile karar verildi.
Lalapaşa İlçesi Hanlıyenice köyü İlköğretim Okulu hizmet binasının her türlü bakım ve onarımını yapmak, elektrik ve su giderlerini karşılamak plan ve projelerinde herhangi bir değişiklik yapmamak ve ihtiyaç duyulduğunda derhal boşaltılmak kaydıyla köy muhtarlığına 1 yıllığına kiraya verilmesine, oybirliği ile karar verildi.
İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezine ait dijital çağrı sisteminin elektrik kesintisi olduğu durumlarda otomatik olarak faaliyete geçecek jeneratöre acil ihtiyaç duyulmakta olup, söz konusu jeneratörün İl Özel İdaresi tarafından alınmasına oybirliği ile karar verildi.
İl ve İlçelerimize bağlı köy yollarında köy ve köy içi ıslah çalışmalarında, 2009 Yılı Programlı işlerde kullanılmak üzere çeşitli ebatlarda beton büzlere ihtiyaç olup, büzlerin İl Özel İdaresi tarafından Havsa KHGB’ği aracılığı ile satın alınmasına karar verildi.
Küçükpazar spor kulübüne ait olan ve onarıma ihtiyaç duyulan soyunma odalarının onarım masrafı olan 2.500 TL yardımın İl Özel İdaresi tarafından yardım yapılmasına karar verildi.
Ayşekadın spor kulübüne maddi sıkıntıdan dolayı ihtiyaç duyulan 2.500 TL. İl Özel İdaresi tarafından yardım yapılmasına karar verildi.
5302 Sayılı kanunun 36. Maddesi gereğince memur personelin başarı durumlarına göre toplam memur sayısının % 10 tekâmül eden 4 personele ikramiye verilmesine karar verildi.
Aylık olarak yayınlamakta olan yöre dergisinin Edirne İl, İlçe ve köylerinde bulunan 122 okul kütüphanesi gönderilmesi için Yöre dergisinin yıllık abone olunmasına karar verildi.
Edirne’nin tarihi ve kültürüne yönelik yayınların desteklenmesi bu konuda bilgiler içeren kaynak niteliğindeki eserlerin İlimiz Kütüphanelerine kazandırılması amacıyla Hasan Sezai Divanı, Osmanlının II. Başkenti Edirne’ de tasavvuf kültürü ve Edirneli Kabuli Mustafa Efendi divanı aslı basın eserlerinin İlk Halk Kütüphanesine satın alınması kararı alındı.
Keşan Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin Erkek Voleybol takımı Deplasmanlı 3.Lig (B) grubunda İlimizi temsil edecek olup, sporcuların malzeme ihtiyaçlarının karşılanması için 2.500 -TL maddi yardım yapılmasına, oybirliği ile karar verildi.”
Ayrıca tevhit ve ifraz kararları da alındı. (mc)